Τέλος στις κάμερες στους χώρους εργασίας από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων απαγορεύονται δια νόμου οι κάμερες οι κάμερες στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κ.λπ.

Η Αρχή ερμηνεύοντας την σχετική νομοθεσία αλλά κυρίως την ευρωπαϊκή νομοθεσία αποφασίζει την απαγόρευση λειτουργίας σε κάμερες που βρίσκονται σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

Υπογραμμίζει δε ότι δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών με σκοπό την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός

από εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας, όπως είναι Τράπεζες, στρατιωτικά εργοστάσια κ.λπ.

Είναι εφικτό και δεκτό να καταγράφουν οι κάμερες που βρίσκονται σε ταμεία επιχειρήσεων ή σε χώρους όπου υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός με απαραίτητη προϋπόθεση σημείο εστίασης να είναι το προστατευόμενο αντικείμενο και όχι οι υπόλοιποι γύρω χώροι. Ο χρόνος καταστροφής των βίντεο είναι αυστηρά οι 15 εργάσιμες ημέρες ενώ πρέπει να έχουν αναρτηθεί πινακίδες σε εμφανή σημεία που να αναγράφουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται.

Σε γραφεία επιχειρήσεων η βιντεοσκόπηση πρέπει να είναι περιορισμένη μόνο σε χώρους εισόδου- εξόδου και όχι να βιντεοσκοπούνται αίθουσες γραφείων ή διάδρομοι.

Όσο αφορά δε τις κινητές κάμερες που έχουν τη δυνατότητα εστίασης ή στριψίματος επιτρέπονται μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ίδιος ο επιχειρηματίας τις χρησιμοποιεί για να καταγράφει κινήσεις φυσικών προσώπων και για να έχει την δυνατότητα να επέμβει και να αποτρέψει κάποιον απρόοπτο κίνδυνο ή συμβάν.

Απαγορεύεται κατηγορηματικά η επεξεργασία δεδομένων ήχου για την προστασία προσώπων αλλά και αγαθών.

The post Τέλος στις κάμερες στους χώρους εργασίας από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα