Στροφή προς το κέντρο- Κόβεται από το ευρωψηφοδέλτιο ο Φαήλος

Του Θοδωρή Δαφέρμου

Μπορεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών να επικεντρώθηκε σε θέματα της οικονομίας όπως η έξοδος της χώρας στις αγορές και το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο, ωστόσο δόθηκε η ευκαιρία στους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο να συζητούσαν και τα θέματα επικαιρότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», δεσμεύτηκε στον Αντώνη Σαμαρά να φροντίσει να πέσουν οι τόνοι των αντιδράσεων που ξέσπασαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου και να σιγήσουν οι φωνές στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μιλούσαν για την απαλλαγή της κυβέρνησης από «Ακροδεξιούς θύλακες» .

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει στην επιλογή προσώπων τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές, που έχουν εκφράσει κατά καιρούς ακραίες θέσεις.

Θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Κρανιδιώτης δεν θα τεθεί υποψήφιος στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα που έστειλε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι «η σταθερότητα αποτελεί εθνικό αγαθό» και «ο πρωθυπουργός και εγώ είμαστε οι εγγυητές της εφαρμογής της προγραμματικής συμφωνίας».

Το επόμενο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκπέμψει σήμα στροφής προς το κεντρώο χώρο, ξεπαγώνοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες πού είχαν «κολλήσει» επί Μπαλτάκου και είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα αφορά το νομό για την ιθαγένεια, το σύμφωνο συμβίωσης και το άρθρο 19 που αφορά φαινόμενα βίας κατά μεταναστών.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η «είσοδος» στο κυβερνητικό σχήμα, προσώπων με κεντρογενή χαρακτηριστικά, στον ανασχηματισμό που πρόκειται να γίνει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

The post Στροφή προς το κέντρο- Κόβεται από το ευρωψηφοδέλτιο ο Φαήλος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα