«Τα όνειρα και η ανάλυσή τους από την αρχαιότητα έως σήμερα»

Σεμινάριο
&
Εισαγωγική Ομιλία

«Τα όνειρα και η ανάλυσή τους
από την αρχαιότητα έως σήμερα»

Εισαγωγική Ομιλία
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, ώρα 19:30
Έναρξη Σεμιναρίου
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, ώρα 19:30
και για κάθε Τετάρτη μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαθημάτων

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις», σε συνεργασία με τον σύμβουλο ψυχικής υγείας και αναλυτή ονείρων Νίκο Μουρίκη, διοργανώνει κύκλο 12 εβδομαδιαίων σεμιναρίων αφιερωμένο στα όνειρα.
Τα όνειρα απασχολούν τους ανθρώπους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Άλλοι τα αγνοούν και άλλοι εντυπωσιάζονται

από τον πλούτο και την πολυπλοκότητα των εικόνων που παρουσιάζονται σ’ αυτά. Η ίδια η επιστήμη δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευσή τους. Τα όνειρα εξακολουθούν να αποτελούν έναν δυσεπίλυτο, αλλά γοητευτικό γρίφο.
Κύριο μέρος του σεμιναρίου θα είναι η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών ανάλυσης ονείρων, που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, να αναλύουν οι ίδιοι τα όνειρά τους. Επίσης θα γίνει διάκριση μεταξύ της ανάλυσης και της ερμηνείας των ονείρων.
Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν ένα θεωρητικό και ένα βιωματικό μέρος. Στο τελευταίο θα γίνεται ανάλυση των ονείρων των συμμετεχόντων και θα διδάσκονται τεχνικές ανάλυσης.
Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, αλλά και ειδικότερα σε όσους ενδιαφέρονται για την εφαρμογή της ανάλυσης ονείρων στην ψυχοθεραπεία. Θα διαρκέσουν 12 εβδομάδες και θα συνοδεύονται από σημειώσεις και βιβλιογραφία.

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με ελεύθερη είσοδο πάνω στην ίδια θεματική, που αποτελέσει μια εισαγωγή στον κύκλο του σεμιναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Περίοδος εγγραφών:
10 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2013

Κόστος εγγραφής:
Έγκαιρη εγγραφή (μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013): 130€ (120€ φοιτητικό/ανέργων)
Κανονική εγγραφή (μετά την 1η Νοεμβρίου 2013): 150€ (130€ φοιτητικό/ανέργων)

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»: τηλ./fax: 210 86 13 739 | E-mail: [email protected] | website: www.dieleusis.gr (ώρες γραμματείας: Δε – Πα 11:00-17:00)

Σύντομο βιογραφικό εισηγητή:
Ο Νίκος Ι. Μουρίκης σπούδασε αρχικά χημικός μηχανικός στην Καρλσρούη, Δ. Γερμανίας. Στην συνέχεια η ευαισθητοποίησή του σε θέματα ψυχικής υγείας τον έστρεψε στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Επί 12 χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια φιλοσοφίας στον Σύλλογο Ακροατών Κέντρου Ελεύθερων Φιλοσοφικών Ερευνών και Μελετών. Διδάχθηκε ανάλυση ονείρων από τον S.K. Williams, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης μέχρι τον θάνατό του. Εκπαιδεύτηκε στην Συνθετική Συμβουλευτική στο Athens Synthesis Center και έκτοτε εργάζεται ιδιωτικά ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και αναλυτής ονείρων. Επίσης συνεργάζεται με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Συν-Ύπαρξη» σε εθελοντική βάση. Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο μαθημάτων καλλιτεχνικής φωτογραφίας και αισθητικής υπό τον Πλάτωνα Ριβέλλη στο Μουσείο Μπενάκη και επίσης έχει γράψει ένα μυθιστόρημα και μία ποιητική συλλογή.

The post «Τα όνειρα και η ανάλυσή τους από την αρχαιότητα έως σήμερα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα