Guardian για Παπακωνσταντίνου και λογοκρισία

Εκτενές ρεπορτάζ στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ φιλοξένησε η ιστοσελίδα της εφημερίδας «The Guardian». Το βρετανικό μέσο χαρακτήρισε αρχικά «ασυνήθιστη κίνηση» την απόφαση της εισαγγελέως να ξαναδικάσει τον Έλληνα δηγμοσιογράφο για την αποκάλυψη πάνω από 2.000 εύπορων Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία, ενώ στάθηκε και στον ρόλο του τέως Υπουργό Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Αντί να χρησιμοποιήσει τη λίστα, ο έλληνας ομόλογός της (της Λαγκάρντ) Γ. Παπακωνσταντίνου,

κατηγορήθηκε ότι ηθελημένα απέτυχε να την αξιοποιήσει. Φέτος, η ελληνική βουλή αποφάσισε την παραπομπή του πρώην Υπουργού Οικονομικών σε δίκη, αφού βρέθηκαν αρκετά στοιχεία που υποδήλωναν ότι είχε αλλοιώσει τη λίστα, αφαιρώντας τα ονόματα στενών του συγγενών από αυτή.

Ο πρώην υπουργός, αρνήθηκε ότι έσβησε τα ονόματα των εξάδελφών του και των συζύγων τους. Παράλληλα υποστήριξε ότι έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος σε μια προσπάθεια «κάθαρσης» της πληγμένης από σκάνδαλα πολιτικής σκηνής.

Ο Παπακωνσταντίνου θεωρείται και ο αρχιτέκτονας των βάναυσων μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της τρόικας.

Όμως αυτή η υπόθεση υποδεικνύει και την λογοκρισία που επικρατεί».

The post Guardian για Παπακωνσταντίνου και λογοκρισία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα