Ερχονται ποινικες διωξεις για διευθυντες οκτω πανεπιστημιων

11:29 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος βρίσκονται οι διευθυντές διοικητικών υπηρεσιών των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας τα οποία πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Καθώς δεν...
έχουν συμμορφωθεί με την εισαγγελική παραγγελία να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων τους ώστε να επιλεγούν οι 1.349 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα -η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα- πληροφορίες αναφέρουν ότι άμεσα θα κινηθεί εναντίον τους η αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση καθήκοντος.
Την ίδια ώρα,
ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να εκδοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών) νέα κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα καταργεί ολόκληρους κλάδους και ειδικότητες διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και όχι αριθμό θέσεων κατά κλάδο όπως προβλέπει η νυν ΚΥΑ. Πηγές του υπουργείου Παιδείας δεν επιβεβαίωναν χθες την πληροφορία αυτή, αλλά σχετική δυνατότητα παρέχεται στους συναρμόδιους υπουργούς με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα