ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει το τελειωτικό χτύπημα στα ΑμεΑ

Με ανακοίνωση του περί περικοπών των προνοιακών επιδομάτων, το τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τελειωτικό χτύπημα στα ΑμεΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως

της δημοσιότητας,η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως «άλλοθι» σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις παροχές στα άτομα με αναπηρία (συντάξεις και επιδόματα) με ένα νέο ενιαίο επίδομα-ύψους 500 €, το οποίο θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, επιδιώκοντας νέα μείωση του αριθμού των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων συνολικά.

Τονίζεται επίσης ότι στην έκθεση του ΟΟΣΑ φαίνεται να αγνοείται πλήρως το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία εκτός από το κόστος επιβίωσής τους καλούνται να καλύψουν και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από τις ανάγκες της αναπηρίας τους. «Είναι φανερό πως σε περίπτωση υλοποίησης των σχεδίων της κυβέρνησης τα άτομα με αναπηρία οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό» αναφέρεται σχετικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες με αναπηρία να αντισταθούν στην εφαρμογή αυτών των μέτρων και να συντονιστούν με τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα