Συντρίμμια του Boeing στον Ινδικό Ωκεανο; Την Παρασκευή το πρωί οι νέες έρευνες

Στην περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, δορυφόρος εντόπισε επιπλέοντα αντικείμενα τα οποία πιθανόν να συνδέονται με το χαμένο Boeing, ενώ στο σημείο έσπευσαν ένα νορβηγικό φορτηγό και ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Τα αεροσκάφη τύπου ΑΡ 3C-Orion που έσπευσαν στον ινδικό ωκεανό για να εντοπίσουν τα όσα ανίχνευσαν οι δορυφόροι, δεν βρήκα τίποτα, βυθίζοντας για μία ακόμη φορά τις ελπίδες για την ανεύρεση του μυστηριωδώς εξαφανισμένου μαλαισιανού boeing.

Την

ανακοίνωση για τον εντοπισμό των δυο αντικειμένων-που σύμφωνα με τις αρχές έγινε στις 16 Μαρτίου- έκανε στην βουλή ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ενώ νωρίτερα, ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA), είχε δηλώσει:

«Πρόκειται πιθανώς για την καλύτερη ένδειξη που έχουμε που έχουμε επί του παρόντος, αλλά πρέπει να μεταβούμε στο σημείο για να εξακριβώσουμε αν τα ευρήματα έχουν κάποια αξία ή όχι. Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι ορισμένου μεγέθους…βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κατά διαστήματα. Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο» διευκρίνισε.

Σταματά για σήμερα Πέμπτη η μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό δύο αντικειμένων που καταγράφηκαν από δορυφόρους της Αυστραλίας πριν από 4 ημέρες, και θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, σύμφωνα με Αυστραλούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με την αυστραλιανή αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, οι έρευνες για σήμερα ολοκληρώθηκαν και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Συντρίμμια του Boeing στον Ινδικό Ωκεανο; Την Παρασκευή το πρωί οι νέες έρευνες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα