Εξαφανισμένοι οι Φάνης Λυγινός και Όλαφ Έσλερ

Παρά την άτυπη 48ωρη προθεσμία που είχαν πάρει ο Φάνης Λυγινός και ο Όλαφ Έσλερ δεν προσήλθαν στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα. Η σιωπηρή προθεσμία είχε δοθεί από την περασμένη Δευτέρα που είχαν κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή.

Σε ισχύ βρίσκεται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχουν εκδώσει οι κ.κ. Γεωργουλέας και Μάρκου.

Και για τους δυο είχε μιλήσει ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε

μίζες, μεταξύ άλλων, και για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από την εταιρία του Έσλερ.

Μάλιστα ο Αντώνης Κάντας μιλώντας για το ρόλο του Φάνη Λυγινού είχε περιγράψει και τις επαφές του με πολιτικό πρόσωπο στον οποίο είχε αποδώσει ο τραπεζίτης το χαρακτηρισμό «άπληστος» και «πατέρας».

Να σημειωθεί ότι και δύο εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων και κατηγορούνται εκτός των άλλων για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Σε ότι αφορά τον ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λιγινό, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο συνάδελφό του Ζαν Κλόντ Όσβαλντ .

Και οι δύο ήταν στελέχη της DRESDEN BANK στη Γενεύη από το 2000 ως το 2005 – τα οποία θεωρούνται πρόσωπα «κλειδιά» για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Ο κ. Μαλλής, τους είχε κάλεσε σε απολογία και για την υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων από την HDW-FERROSTAAL ενώ έντονο ενδιαφέρον για αυτούς είχε επιδείξει κλιμάκιο της Ελβετικής εισαγγελίας που είχε έρθει στην Ελλάδα.

Πάντως ο Όσβαλντ απασχολεί και τη γερμανική δικαιοσύνη καθώς εμπλέκεται στο σκάνδαλο της SIEMENS.

Δείτε σχετικά:

Δεν εμφανίστηκαν στους ανακριτές Λυγινός και Έσλερ

The post Εξαφανισμένοι οι Φάνης Λυγινός και Όλαφ Έσλερ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα