Πολύ θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις για το ελληνικό ομόλογο ο Γιάννης Στουρνάρας

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να ενημεώσει τον πρωθυπουργό στον απόηχο του έντονου ενδιαφέροντος των επενδυτών για το ελληνικό ομόλογο πενταετούς διάρκειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η άτυπη διαδικασία κάλυψης του πενταετούς ομολόγου στο οποίο προχωρά την Πέμπτη το πρωί η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει προσφορές

που υπερβαίνουν τα 16,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Στουρνάρα στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Μαξίμου.

Στόχος του ελληνικού δημόσιου είναι να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφωθεί λίγο πάνω από 5%.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πολύ θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές τονίζοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο μετά το κλείσιμο του βιβλίου των αγορών.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο το πρωί στις 11.00 θα ανοίξει το βιβλίο των προσφορών με την Αθήνα να θέλει να αντλήσει ένα ποσό της τάξης των 2,5 με 3 εκατομμυρίων ευρώ και ήδη πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θέλουν τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ.

Γ.Π.

The post Πολύ θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις για το ελληνικό ομόλογο ο Γιάννης Στουρνάρας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα