Συγκρούσεις και εκρήξεις στη Βεγγάζη

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ του στρατού της Λιβύης και μιας πολιτοφυλακής στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης, έγινε γνωστό από κατοίκους.

Όπως αναφέρεται πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν για περισσότερο από μία ώρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι κάτοικοι οι ειδικές δυνάμεις του στρατού μετέφεραν οχήματα στον τόπο των μαχών, κοντά στη έδρα των δυνάμεων ασφαλείας της πόλης.

Παρόλο που στην πόλη σημειώνονται συχνά συγκρούσεις ανάμεσα στις

δυνάμεις ασφαλείας και τους μαχητικούς ισλαμιστές, η ταυτότητα του εχθρού δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για θύματα, ωστόσο αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας δεν ήταν διαθέσιμοι να το σχολιάσουν.

Οι μάχες αυτές ξέσπασαν λίγες ημέρες αφότου ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο έξω από στρατόπεδο του λιβυκού στρατου στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι δύο. Ήταν η δεύτερη επίθεση καμικάζι από το Δεκέμβριο.

Συνηθισμένο φαινόμενο θεωρούνται στη Βεγγάζη οι επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και οι δολοφονίες στρατιωτών και αστυνομικών , όπου οι στρατιώτες συγκρούονται με μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ-Σαρία, που θεωρείται τρομοκρατική από την Ουάσινγκτον.

Αρκετές χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη Βεγγάζη και ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις εκεί από το Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο Αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν από επίθεση μαχητικών ισλαμιστών.

The post Συγκρούσεις και εκρήξεις στη Βεγγάζη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα