«Συγκατάθεση» ΟΗΕ να εξεταστούν πάλι οι κατηγορίες για χημικά της Συρίας

Μια «αποστολή επαλήθευσης» ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ, ο οποίος επιβλέπει την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, προκειμένου να εξεταστούν οι πρόσφατες κατηγορίες που εξέφρασαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση σχετικά με επιθέσεις που έγιναν με αέριο χλωρίου στην επαρχία Χάμα.

Όπως αναφέρει ο Oργανισμός σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΟΑΧΟ Αχμέτ Ουζουμτζου «ανακοίνωσε την σύσταση μιας αποστολής επαλήθευσης των γεγονότων όσον αφορά τις κατηγορίες για την χρήση χλωρίου στην Συρία. Η ομάδα αναμένεται

να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή» και προσθέτει ότι «η αποστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί υπό πολύ επικίνδυνες συνθήκες».

Ο ΟΑΧΟ τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για την «πραγματοποίηση της αποστολής αυτής και έχει δεσμευτεί να εγγυηθεί την ασφάλειά της στις ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχό της». Την “συγκατάθεση”του έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για την πραγματοποίηση της αποστολής αυτής, στην οποία ο ΟΗΕ θα προσφέρει βοήθεια για την ασφάλεια και επιμελητειακή υποστήριξη.

Οι κατηγορίες αυτές έγιναν την ώρα που η Συρία βρίσκεται, επισήμως τουλάχιστον, κοντά στην ολοκλήρωση του χημικού της αφοπλισμού βάσει μιας ρωσοαμερικανικής συμφωνίας που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ.

The post «Συγκατάθεση» ΟΗΕ να εξεταστούν πάλι οι κατηγορίες για χημικά της Συρίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα