Στο τρίγωνο των Βερμούδων ο λογαριασμός που έμπλεξαν τη Μαργαρίτα…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“Δεν ορκίζομαι με θρησκευτικό όρκο γιατί η γιαγιά μου μου έλεγε να μην ορκίζομαι στο Ευαγγέλιο … Ορκίζομαι λοιπόν στην τιμή μου οτι θα πω την αλήθεια”

Ετσι απάντησε στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η κυρία Μαρία Παντελή η διαχειρίστρια (internet user) του λογαριασμού των 550 εκατομ ευρώ.

Στην κατάθεσή της είπε οτι έκανε ήδη αγωγή στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επειδή είπε στον αέρα το όνομά της ως δικιαούχο του λογαριασμού ενώ δεν είναι δικαιούχος.

Ομως

η κατάθεσή της είναι ένα πραγματικό περιβόλι και θα έπρεπε να έχουν την δυνατότητα να την διαβάσουν όλοι.Ακόμα καλύτερα θα ήταν να είχε υλοποιηθεί η πρόταση του κ. Μαρκογιαννάκη και να μεταδίδονται δημόσια οι συνεδριάσεις της Βουλής.

Τότε θα είχε καθένας την ευκαιρία να διαπιστώσει οτι η κ.Παντελή είχε ολως τυχαίως την ιδέα να φύγει απο την Ελλάδα το 2010.Οτι όλως τυχαίως παραιτήθηκε απο τη δουλειά της στις 31 Δεκέμβρη του 2009,οτι εειχε λογαριασμό στην Τράπεζα της λίστας Λαγκάρντ την HSBC.Οτι αυτή η τράπεζα την είχε ειδοποιησει απο το 2007-2008 να κλείσει το λογαριασμό της εκεί και να ανοίξει άλλον γιατί ο Φαλσιανί πήρε αρχεία.Δηλαδή τη λίστα Λαγκάρντ.

Απο αρχές του 2010 λοιπόν τα μάζεψε και τελικά εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της σε ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας.Ολως τυχαίως αρχές του 2010 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πέρασε τροπολογία ουσιαστικής παράκαμψης του ΣΔΟΕ(Καπελέρης) δημιουργώντας “ειδικά συνεργεία ελέγχου”.Αυτά όλως τυχαίως έγιναν υποψήφια να χειριστούν στεγανά τη λίστα Λαγκάρντ.

Οταν ρωτήθηκε αν γνώριζε έστω και έναν απο τους δικαιούχους των κεφαλαίων που διαχειριζόταν η εταιρεία της είπε οτι δεν είχε ακούσει τίποτα και για κανέναν και πάντως ποτέ το όνομα Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Η κατάθεσή της έληξε οταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου που της έκανε ερωτήσεις είπε οτι “η μάρτυρας είναι προσβλητική προς εμένα και δεν κάνω άλλες ερωτήσεις”

Το πιο ενδιαφέρον είναι το τετράγωνο που προσδιόρισε η κ.Πανελή ως επαγγελματική δραστηριότητα της εταιρείας που εργαζόταν και που διακινούσε δις δολλάρια-ευρώ:Κολωνάκι-(Φιλικής Εταιρείας 2) -Βερμούδες-Ιρλανδία-και Ελβετία.Τακεντρικά γραφεία και ο συντονισμος γινόταν φυσικά απο τις Βερμούδες και Βερμούδιοι ήρθαν στην Αθήνα για να εκπαιδεύσουν “στη δουλειά” την κ.Παντελή και έναν ακόμα συνάδελφό της.

Ρωτήθηκε και απάντησε οτι δεν είχε πάει ποτέ η ίδια στα κεντρικά της εταιρείας στις Βερμούδες.Γιατί;Οχι διότι τα κεντρικά γραφεία μπορεί να είναι μια…ταχυδρομική θυρίδα αλλά γιατί είναι μακριά…

Για όσους δεν γνωρίζετε,το τερλάστιο αυτό οικονομικό κέντρο οι Βερμούδες είναι κάπου στον Ατλαντικό ,όχι πολύ κοντά στις Μπαχάμες που λέει το τραγούδι.Πρωτευουσα έχει το περίφημο οικονομικο κέντρο Χάμιλτον και οι κάτοικοί της συνολικά είναι 65.000 αλλα που θα πάει θα γίνουν εκατομμυρια.

Α ναι…Ανήκουν στη Βρετανία αλλά αυτός δεν ήταν λόγος να ορίσει η εταιρεία αυτή που χειριζόταν απο το Κολωνάκι δις την έδρα της στο “Σίτι” του Λονδίνου…

Τωρα πως η κ.Παντελή που εργαζόταν μεταξύ Ελβετίας,Ιρλανδίας Βερμούδων και Αθήνας διάλεξε ως τόπο κατοικίας ένα χωριό στη Νότια Γαλλία μυστήριο…

Ισως φοβάται το περίφημο τρίγωνο των Βερμούδων.Εχουν χαθεί καράβια και καράβια εκεί…

Στις δραστηριότητες αυτής της εταιρείας που έχει έδρα τις Βερμούδες που είναι σχετικά κοντά στις ΗΠΑ έμπλεξαν οι επιπόλαιοι άνθρωποι τη Μαργαρίτα Παπανδρέου…

Keywords
Τυχαία Θέματα