Στο στόχαστρο των ανακριτών ο λογαριασμός της ΜΙΕ με μίζες 60 εκ.

Εξονυχιστικές έρευνες στον «καυτό» λογαριασμό της εταιρείας MIE, μέσα από τον οποίο διακινήθηκαν περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ για παράνομες πληρωμές διενεργούν οι ανακριτές, μια ημέρα πριν απολογηθεί ενώπιόν τους ο Μιχάλης Ματαντός, υπεύθυνος της εταιρείας, η οποία στην ουσία αντιπροσώπευε την Ferostal (κατασκευάστρια των υποβρυχίων) στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία του τροφοδότη λογαριασμού της UBS Λουκέρνη έφτασαν πριν από λίγες ημέρες στις αρχές και χαρτογραφούνται από
τους δικαστές

Σημειώνεται ότι από τον κ. Λουκέρνη έφυγε και το έμβασμα του 1.000.000 ευρώ προς την Morgan Stanley Ζυρίχης, και στον κωδικό Kyros, το οποίο στην συνέχεια κατέληξε στα χέρια του Νίκου Ζήγρα. Ο Ν. Ζήγρας, ο οποίος έχει δώσει καταθέσεις στις αρχές, εξηγεί ακριβώς που πήγαν αυτά τα χρήματα, ανοίγοντας νέους κύκλους στην ανάκριση.

Ο Ματαντός παραδέχτηκε τις πληρωμές μιζών από τη Ferostal

Ο Μιχάλης Ματαντός, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, έχει ήδη παραδεχθεί εξεταζόμενος στις γερμανικές αρχές ότι μέσω της εταιρείας του η Ferostal έκανε πληρωμές μιζών αναφέροντας στοιχεία και ονόματα. Συνεπώς είναι αναπόφευκτο για τον ίδιο, να μην συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές.

Ο Ζήγρας ενώπιον Ελβετών ανακριτών

Παράλληλα, στις αρχές Φεβρουαρίου, τρεις Ελβετοί εισαγγελείς θα βρίσκονται στην Ελλάδα, ουτοσώστε να πάρουν κατάθεση από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, το Νίκο Ζήγρα και την Βίκυ Σταμάτη, αναζητώντας ποινικές ευθύνες στελεχών τραπεζών που δέχθηκαν ή διακίνησαν παράνομο χρήμα από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ήδη, ο Νίκος Ζήγρας το καλοκαίρι απάντησε στους Ελβετούς μέσω ερωτηματολογίου, αυτή τη φορά όμως φαίνεται αποφασισμένος να προβεί σε νέες αποκαλύψεις για τραπεζικά στελέχη που τον βοήθησαν να ξεπλύνει τα χρήματα που λάμβανε για λογαριασμό του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι Έλληνες ανακριτές πάντως έχουν ήδη ενημερώσει τους Ελβετούς συναδέλφους τους να μην περιμένουν βοήθεια ή συνεργασία από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αφού ο πρώην υπουργός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε μίζες από τα εξοπλιστικά…

Διαβάστε επίσης: Ελβετοί εισαγγελείς θα εξετάσουν Τσοχατζόπουλο και Ζήγρα

The post Στο στόχαστρο των ανακριτών ο λογαριασμός της ΜΙΕ με μίζες 60 εκ. appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα