Παραίτηση Αθανασίου-Δένδια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνει την επίθεση του στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δενδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Η κίνηση αυτή γίνεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν στην κυβέρνηση για την φυγή Ξηρού.

«Η δικομματική κυβέρνηση –και ιδιαίτερα η ΝΔ-είναι ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και ένα θέμα που ανήκει στο προνομιακό της πεδίο έλεγαν

λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Εάν κάτι τέτοιο είχε συμβεί με δική μας ευθύνη η ΝΔ θα ζητούσε την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης . Τώρα κανένας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη παρά μόνο επιτίθενται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία. Ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι υπουργοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους »

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας τις μαρτυρίες των εργαζομένων στις φυλακές και ιδιαίτερα τα όσα είπε ο κ. Αραβαντινος τα τελευταία εικοσιτετράωρα - ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε προνομιακή μεταχείριση -έθεταν μια σειρά από ερωτήματα όπως γιατί Χ. Ξηρός ως κρατούμενος, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, είχε άλλη αντιμετώπιση από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του.

Άφηναν ακόμα να εννοηθεί ότι κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού και ακόμα τι ρόλο μπορεί να έχουν παίξει οι μυστικές υπηρεσίες και ποιόν εξυπηρετεί μια τέτοια υπόθεση δεδομένου ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα η πολιτική συζήτηση έχει μετατοπιστεί γύρω από την τρομοκρατία.

Ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, μιλώντας μάλιστα χθες στον REALFM ζήτησε απ όλα τα κόμματα να αφήσουν το θέμα της τρομοκρατίας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης και επισήμανε: «Δεν βοηθά κανέναν, δεν βοηθά ούτε κάποιους στη Ν.Δ. που θεωρούν ότι το να οικοδομούν ένα μέτωπο γύρω από αυτά τα ζητήματα, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ανερχόμενη δύναμη τους διευκολύνει. Δεν τους διευκολύνει και θα έλεγα ότι επειδή έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να συζητήσουμε να μην εκτρέπουν τη συζήτηση από αυτά, οδηγούμενοι από την αδυναμία τους να υπερασπιστούν τα δικά τους πεπραγμένα. Εν ολίγοις να μιλούν επί της ουσίας και να μην το ρίχνουν στις χειροβομβίδες».

The post Παραίτηση Αθανασίου-Δένδια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα