Στο πάρτι της χλιδής της Μυκόνου βρέθηκε το ΣΔΟΕ-Τι κατέγραψαν οι ελεγκτές

Στις 12 και μισή το μεσημέρι έπιασε δουλειά το πρώτο συνεργείο του ΣΔΟΕ, παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις χλιδής της Μυκόνου και παρέμεινε στο μαγαζί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το ερώτημα όμως είναι τι ακριβώς κατέγραψαν, δηλαδή εάν η επιχείρηση που φιλοξένησε την εκδήλωση «χλιδής» εξέδωσε τις αποδείξεις που έπρεπε, ερώτημα εύλογο εάν αναλογιστεί κανείς ότι το καλοκαίρι του 2009 η ίδια επιχείρηση πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο φοροδιαφυγής- μαμούθ, με αποτέλεσμα να πέσει και «καμπάνα» 4 εκατ. ευρώ, αφού όμως έγινε πρωτοσέλιδο και πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΔΟΕ, τα συνεργεία ελέγχου διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση εξέδωσε τα φορολογικά στοιχεία που όφειλε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τζίρος τη συγκεκριμένη ημέρα έφτασε στις 420.000 ευρώ.

Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν ακόμα κι αυτός ο υψηλός τζίρος ανταποκρίνεται στο… όργιο χλιδής με τα ποτάμια πανάκριβης σαμπάνιας, που κατέγραψαν οι κάμερες, ενώ το δεύτερο ερώτημα, που θέτουν παλιοί και έμπειροι ελεγκτές του Σώματος, είναι γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οδηγίες ελέγχου προηγούμενων ετών, όταν κλιμάκια του ΣΔΟΕ δεν έλεγχαν επιχειρήσεις αλλά έστηναν καρτέρι σε νυχτερινά κέντρα, βάζοντας στο στόχαστρο πανάκριβα αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνταν να αποδείξουν το «πόθεν έσχες» τους.

Σχετικά άρθρα: Bild για Ρέμο: Ο Έλληνας τραγουδιστής που χλεύαζε τον Σόιμπλε

Keywords
Τυχαία Θέματα