Η Αθήνα περιμένει το «πράσινο» φως για τη δόση στη συνεδρίαση του Euro Working Group

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group Ευρεία, στην οποία η Αθήνα αναμένει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Μπορεί ο «κακός δαίμονας» της χώρας μας Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να «ξαναχτύπησε» με

χθεσινές δηλώσεις του, αμφισβητώντας την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει ότι δεν ανησυχεί.

Ο κ. Σόιμπλε, αν και παραδέχθηκε ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα έχει καθυστερήσει με ευθύνη, όπως είπε, της τρόικα, η οποία δεν έχει προχωρήσει, ακόμα, στην έκδοση της έκθεσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει πέντε από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Ιουλίου.

Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο, επέμεναν ότι με την κατάθεση χθες στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, το οποίο θα ψηφιστεί με κατεπείγουσα διαδικασία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, καθώς και με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες που να δικαιολογούν νέες καθυστερήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα