Στο ”φως” η ”μαύρη” λίστα με τους επίορκους του δημοσίου

Στα «χέρια » του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται η «μαύρη» λίστα με τους καταγεγραμμένους δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι την τελευταία πενταετία έχουν κατηγορηθεί για σοβαρά αδικήματα σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».
Σύμφωνα με την εφημερίδα η λίστα η οποία παραδόθηκε από τις οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση περιέχει ονόματα 62 γιατρών, 56 δασκάλων και καθηγητών, 128 εφοριακών , 619 δημοτικών υπαλλήλων και 72 νοσηλευτών οι οποίοι υπέπεσαν σε αδικήματα που αφορούν υποθέσεις παράβασης καθήκοντος μέχρι πλαστογραφίες!
«Πρωταθλητές» στη λίστα

των επίορκων, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήμοι, νομαρχίες, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις, όπου ο αριθμός των υπαλλήλων που διώκονται από το 2007 μέχρι το 2012 αγγίζει τους 619, που αντιστοιχεί στο 47% των περιπτώσεων έχει στη διάθεση του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως αποκάλυψαν στην εφημερίδα πηγές του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης στην περίπτωση αυτή το πειθαρχικό δίκαιο προβλέπει πως στους 1.301 υπαλλήλους θα έπρεπε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα