Στις 3 Νοεμβρίου θα δικαστεί ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης – Είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

Στις 3 Νοεμβρίου θα δικαστεί στις ΗΠΑ ο Τσετσένος, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος κατηγορείται για τις βόμβες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης στον Απρίλιο του 2013, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 260.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ

θα ζητήσει τη θανατική ποινή για τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Τα αδέρφια Τσαρνάεφ, ο Τζοχάρ και ο νεκρός κατά τη σύλληψη αδερφός του, Ταμερλάν, κατηγορούνται ως οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης τον Απρίλιο του 2013 στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος ομοσπονδιακός δικαστής όρισε τη δίκη πολύ νωρίτερα απ’ ότι ήθελαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τσαρνάεφ, οι οποίοι είχαν ζητήσει να μην οριστεί νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2015, ώστε να προλάβουν να εξετάσουν τα στοιχεία.

Περισσότερα από 2000 στοιχεία βρίσκονται ακόμη προς εξέταση στα εργαστήρια του FBI και υπολογίζεται πως δεν θα είναι έτοιμα την ημερομηνία που ορίστηκε για την έναρξη της δίκης. Οι συνήγοροι του Τσετσένου κατηγορούμενου δηλώνουν πως «δεν πρόκειται να προλάβουμε τις ημερομηνίες».

Συνολικά ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ αντιμετωπίζει 30 κατηγορίες για την υπόθεση.

The post Στις 3 Νοεμβρίου θα δικαστεί ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης – Είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα