Δεν υπάρχει λόγος έρευνας στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της Βαρυμπόμπης

Δεν τίθεται θέμα για τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας στην Ελληνική Αστυνομία για τυχόν λανθασμένους χειρισμούς και παραλήψεις από πλευράς αστυνομικών υπηρεσιών στην υπόθεση της Βαρυμπόμπης, όπως έγινε γνωστό από στέλεχος της ΕΛΑΣ, αναφορικά με την επίθεση με ρουκέτα εναντίον του κτιρίου της αντιπροσωπείας της «Μερσεντές», το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου, η οποία αποκαλύφθηκε με την προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) ύστερα από έναν μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της

Αντιτρομοκρατικής αναζητούν υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, ενώ το μόνο που έχει βρεθεί προς το παρόν είναι ένα μεταλλικό θραύσμα στον κρατήρα που δημιουργήθηκε και ο οποίος εντοπίστηκε τελικά χτες το βράδυ έπειτα από εξονυχιστική έρευνα, στο οικόπεδο πίσω από την αντιπροσωπεία. Το θραύσμα εκτιμάται ότι προέρχεται από τη ρουκέτα και εστάλη για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε η ρουκέτα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τις λεπτομέρειες της επίθεσης, αλλά δεν τους βοηθούν οι μαρτυρίες των κατοίκων, που είχαν ακούσει τον θόρυβο της έκρηξης.

Λόγω του ότι η εκτόξευση της ρουκέτας δεν έγινε αντιληπτή από την πρώτη στιγμή, δεν υπάρχουν καθόλου ίχνη έκρηξης και οι μαρτυρίες είναι ιδιαίτερα ασαφείς.

Ωστόσο, δεν θεωρείται αναγκαίο να γίνει εσωτερικός έλεγχος στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, επειδή, όπως διαπιστώθηκε από την προσεκτική αυτοψία στον χώρο, ήταν αδύνατο γι αυτούς που πήγαν πρώτοι στο σημείο να βρουν το παραμικρό μέσα στα χωράφια.

Ειδικότερα, το βράδυ που σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και την επόμενη μέρα, πήγαν αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν βρήκαν τίποτα, ενώ οι μαρτυρίες των κατοίκων που κάλεσαν την Άμεση Δράση δεν ήταν σαφείς για το σημείο από το οποίο ακούστηκε ο κρότος, καθώς και για το αν επρόκειτο για έκρηξη ή κάτι άλλο.

The post Δεν υπάρχει λόγος έρευνας στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της Βαρυμπόμπης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα