Στην Αθήνα επικεντρώνεται η Αντιτρομοκρατική για τον Ξηρό

Που μπορεί να βρίσκεται και ποιοι τον βοήθησαν

Λίγες ώρες μένουν ώστε να εκπνεύσει ο χρόνος της 9ημερης άδειας του ισοβίτη για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλου Ξηρού και να ανακηρυχθεί και επισήμως δραπέτης.

Όπως φαίνεται στο φύλλο της άδειάς του, η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού πρέπει να γίνει απόψε, αν και από το έγγραφο που έχει δει το φως της δημοσιότητας δεν έχει καθοριστεί ώρα επιστροφής. Σύμφωνα, όμως με τον πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνη Αραβαντινού,

αυτό είναι σύνηθες καθώς το έγγραφο αποτελεί αντίγραφο. «Το επίσημο έγγραφο που έχει ο Χριστόδουλος Ξηρός, σίγουρα έχει ώρα επιστροφής, αλλιώς αποτελεί και αυτό παράπτωμα όσων χορήγησαν την άδεια στον ισοβίτη», τόνισε ο κ. Αραβαντινός.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη, πιθανολογείται ότι βρίσκεται στην Αθήνα και μάλιστα έχει φυγαδευτεί από συγγενικό του πρόσωπο που τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ το αυτοκίνητο έχει καταγραφεί από κάμερες των διοδίων. Ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για διαμονή του δραπέτη, σε σπίτια ασύλληπτων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική η είδηση της εύρεσης του αυτοκίνητο της αδελφής του Χριστόδουλου Ξηρού, στα ελληνοαλβανικά σύνορα γεγονός που κατά την ΕΛ.ΑΣ σημαίνει ότι ο διάσημος φυγάς είτε προσπάθησε να διαφύγει εκτός Ελλάδος είτε ήθελε να προσπαθήσει να το «σκάσει».

Η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ακόμη και αυτό του θυελλώδους έρωτα. Το στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής να στραφούν προς αυτή την εκδοχή – αφού μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα σενάρια δεν «βγαίνουν» – είναι οι συχνές επαφές που είχε ο Ξηρός το τελευταίο διάστημα με μια νεαρή κοπέλα από την Ικαρία. Ο Χριστόδουλος Ξηρός την είχε γνωρίσει στο νησί αυτό, σε μία απο τις άδειες που είχε πάρει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο κορυφαίος ηγέτης της 17Ν, κατά τις προηγούμενες επτά άδειες που είχε πάρει από τις φυλακές προετοίμασε μεθοδικά την εξαφάνισή του.

Μάλιστα. το απόγευμα προσήλθε στη ΓΑΔΑ η αδερφή του Χριστόδουλου Ξηρού, Κλειώ Ξηρού, προκειμένου να ερωτηθεί αν έχει έρθει σε επαφή μαζί της ο αδερφός της.

Επίσης στη ΓΑΔΑ κλήθηκε και η 28χρονη φίλη του από την Ικαρία, η οποία είναι εκπαιδευτικός.

The post Στην Αθήνα επικεντρώνεται η Αντιτρομοκρατική για τον Ξηρό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα