Guardian: Το άρθρο-αφιέρωμα στον Λάκη Λαζόπουλο!

18:30 9/1/2014 - Πηγή: TNSite

Ένα άρθρο στον Λάκη Λαζόπουλο, τον σύγχρονο Αριστοφάνη όπως τον αποκαλεί, που γίνεται το εθνικό σύμβολο που παρηγορεί την ταλανισμένη Ελλάδα, αφιέρωσε η εφημερίδα «Guardian».

Η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Έλενα Σμιθ, αναφέρεται στην ανταπόκριση που έχει βρει στον αθηναϊκό κοινό η παράσταση του ηθοποιού «Sorry I’m Greek» στην οποία γίνεται αναφορά στα δεινά των Ελλήνων και την οικονομική λιτότητα.

Επισημαίνεται ότι η κωμωδία που παρουσιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος

αποτελεί το ύστατο καταφύγιο παρηγοριάς για τους Έλληνες, ίσως γιατί είναι ο μόνος που καταφέρνει να αφουγκραστεί και να αποτυπώσει ό,τι πληγώνει και ό,τι απειλεί τους Ελληνες χωρίς φτιασίδια και δίχως περιστροφές.

«Ο άνδρας που προκαλεί καταιγισμό χειροκροτημάτων και αστείρευτο γέλωτα είναι μια αρχετυπική ελληνική φιγούρα που για παραπάνω από τρεις ώρες διασχίζει τη σκηνή αλλάζοντας φανταχτερές περούκες και κοστούμια», υπογραμμίζει η ανταποκρίτρια του «Guardian» στην Ελλάδα Ελενα Σμιθ, εξισώνοντας τον κοινωνικό και θεατρικό ρόλο του Λαζόπουλου με αυτό του Αριστοφάνη.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να αφήνει όρθιο η σάτιρά του», συνεχίζει στην ανάλυσή της η Βρετανή ανταποκρίτρια. «Άπαντες δέχονται τα πυρά στην τωρινή παράστασή του -από τους διεφθαρμένους πολιτικούς έως τις κακές αρχέγονες συνήθειες- δηλαδή, το να εξαγοράζει κανείς τον δημόσιο υπάλληλο με μαύρα χρήματα- έως την Ανγκελα Μέρκελ. Το κοινό δεν τον χορταίνει», τονίζει το κείμενο. Κι αυτό όχι τυχαία, αφού «οι Ελληνες έχουν ανάγκη να διασκεδάσουν τους φόβους τους».

Στις δηλώσεις του προς τη βρετανική εφημερίδα, ο Λάκης Λαζόπουλος ανέφερε ότι «οι Έλληνες βρίσκονται σε σημείο βρασμού και είναι ελάχιστα αισιόδοξοι για το τι ακολουθεί στο μέλλον. Κάθε ελληνικό σπίτι αυτή τη στιγμή βιώνει ιστορίες απελπιστικές. Ζούμε μια καταστροφή. Οι Έλληνες αποσυντίθενται ως λαός».

Όσον αφορά στο ρόλο που έχει ο ίδιος ως ηθοποιός και μάλιστα κωμικός αρκέστηκε απλώς να δηλώσει πως: «Ο ρόλος μου είναι να τους κάνω να γελάνε – όσο είναι αυτό εφικτό».

www.govastileto.gr

Zougla.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα