Στη Δανία ο Άδωνις Γεωργιάδης για να γνωρίσει το τέλειο σύστημα υγείας της χώρας

Σε επίσημη επίσκεψη στη Δανία βρίσκεται ο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με σκοπό να συναντήσει τον ομόλογο του, Άστριντ Γκραγκ.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ο υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μέσω ενός σύντομου εκπαιδευτικού ενημερωτικού προγράμματος το σύστημα Υγείας της βόρειας ευρωπαϊκής χώρας, το οποίο θεωρείται ότι αγγίζει την τελειότητα.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν εμπειρίες και εστίασαν στους ενδεχόμενους τρόπους βελτίωσης του ΕΣΥ προκειμένου να ανταποκρίνεται στον ρόλο του, δεδομένης και της δύσκολης συγκυρίας της χώρας μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν ο Έλληνας υπουργός και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στη Δανία, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διεργασίες για το μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί και στην Ελλάδα. Σημειωτέον ότι έχουν κατατεθεί πέντε προτάσεις ενώ το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο ίδιος ο υπουργός λήγει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Για σήμερα, Δευτέρα, το πρόγραμμα των κ.κ. Γεωργιάδη και Κοντού περιλαμβάνει συναντήσεις με στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

The post Στη Δανία ο Άδωνις Γεωργιάδης για να γνωρίσει το τέλειο σύστημα υγείας της χώρας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα