Οι «άταφοι» Ήρωες του έπους του 40! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξημερώνει 28η Οκτωβρίου, οι μνήμες ξυπνούν, το σώμα ανατριχιάζει, τα μάτια βουρκώνουν!

ΟΧΙ απάντησε ηρωικά ο Ιωάννης Μεταξάς στο τελεσίγραφο που του επιδόθηκε για να εισέλθουν Ιταλικά στρατεύματα στην Ελλάδα και ο Ελληνικός στρατός πρόβαλε αντίσταση στην Ελληνοαλαβανική παραμεθόριο προκειμένου να μην περάσουν τα σύνορα τα κατοχικά στρατεύματα

των εχθρών.

Κι όμως παρά την σθεναρή αντίσταση την ελληνικών στρατευμάτων οι δυνάμεις του εχθρού έκαναν την είσοδο τους στη χώρα από την Ήπειρο και την Καστοριά, με θηριωδίες και κτηνώδεις μεθόδους έναντι και αόπλων πολιτών και γυναικόπαιδων.

Γέμει η Ελληνική ύπαιθρος από κόκαλα ηρώων που πέσανε από το άτιμο χέρι του εχθρού, νεκρούς που παρά τον τιμημένο θάνατο δεν γνώρισαν την τιμή της ταφής!

Ακόμα και σήμερα αν σκάψει κανείς τα βουνά της Πίνδου, μπορεί να βρει τα κόκαλα των άταφων νεκρών ηρώων μας που καμιά μάνα δεν μπόρεσε να τους θάψει και να τους αποδώσει τις τιμές που τους αρμόζουν!

Στην μαρτυρική Κλεισούρα που θρηνεί 5.000 και πλέων θύματα και συγκαταλέγεται στα «Μαρτυρικά Χωρία» ακόμα και σήμερα βρίσκουν κόκαλα Ελλήνων που θυσιάστηκαν για μας! Συγκλονιστικό το βίντεο που ακολουθεί με το τύλιγμα ενός άγνωστου Ήρωα στην Ελληνική σημαία.

The post Οι «άταφοι» Ήρωες του έπους του 40! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα