Σταϊκούρας: Έτσι θα βγει η Ελλάδα και πάλι στις αγορές

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του ΚΕΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε μια περιγραφή για τις κινήσεις της κυβέρνησης ώστε η χώρα να μπορέσει να βγει στις αγορές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας:

«Σε συνδυασμό με τις ήδη σημαντικές δημοσιονομικές επιδόσεις και τις αισιόδοξες μακροοικονομικές ενδείξεις, προχωράμε στο σχεδιασμό χρηματοοικονομικών τεχνικών που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της Ελλάδας,

εφόσον είναι έτοιμη, στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.

Ενδεικτικά και μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο διαχείρισης των υφιστάμενων νέων εκδόσεων, θα επιδιωχθεί, μέσω ανταλλαγών, με στόχο τη διαμόρφωση εκδόσεων αναφοράς (benchmark issues), η παροχή ρευστότητας σε επιλεγμένα σημεία της καμπύλης αποδόσεων (Liability Management Exercise-LME).

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται η καμπύλη αποδόσεων (yield curve) των Ελληνικών κρατικών χρεογράφων να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον κίνδυνο ρευστότητας με πτώση των αποδόσεων, τόσο στο μακρινό, αλλά ιδιαιτέρως στο μεσοπρόθεσμο τμήμα της».

Ενώ για ακόμα μια φορά επανέλαβε ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για το θέμα του χρέους: «Εφόσον εμείς είμαστε συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας, θα αξιώσουμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, την έμπρακτη συμβολή των εταίρων μας στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. Επιθυμούμε και επιδιώκουμε να διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατό, με άμεσο και καθαρό τρόπο. Βέβαια, είναι θέμα δυναμικό και πολυσύνθετο. Υπάρχει μία σειρά από παράγοντες που τα επηρεάζουν. Ρεαλιστικές λύσεις και τεχνικές υπάρχουν. Ίσως απαιτηθούν και ισχυρότερα εργαλεία».

The post Σταϊκούρας: Έτσι θα βγει η Ελλάδα και πάλι στις αγορές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα