Μαζί Κεντροαριστερά-Σοσιαλίστες

Πολιτικό πόλο της Κεντροαριστεράς με την Σοσιαλδημοκρατία προτείνει σε κείμενό του που μοιάζει… προεκλογικό και προσκλητήριο προς ΠΑΣΟΚ, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Αμοιρίδης και επικαλείται δημοσκοπήσεις «που απορρίπτουν τον λαϊκισμό,τον φιλελευθερισμό και τον εκσυγχρονισμό».

Στο κείμενό του ο βουλευτής Πιερίας (παλαιότερα ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
αλλά αποχώρησε) αναφέρει:

«Η αγωνία μιας ολόκληρης χώρας που βίωσε και βιώνει καθημερινά την υποβάθμιση του βιοτικού της επιπέδου, αποτυπώνεται σε αισθήματα και αντιδράσεις απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και πολλές φορές απαξίωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, ακόμη και απαξίωση του ίδιου του ατόμου.

Γεμάτη ερωτηματικά για το σήμερα και φοβίες για το αύριο περιμένει να γίνουν οι θυσίες των προηγουμένων χρόνων, επενδύσεις ελπίδας για το μέλλον.

Οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, καλούνται αυτήν την κρίσιμη στιγμή να αναλάβουν την ευθύνη για τη συγκρότηση πολιτικού πόλου, που με ρεαλισμό και όραμα θα καταθέσει την πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας, την αναγέννηση της μεσαίας τάξης και την αναγέννηση του κοινωνικού κράτους, και θα διασφαλίζει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, χωρίς λαϊκισμούς και συμβιβασμούς.

Προτάσεις γεμάτες πράξεις και όχι γεμάτες λόγια, που θα ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των πολιτών, πρωτοβουλίες και όχι υστεροβουλίες, χωρίς αφορισμούς και λαϊκισμούς.

Οι προσδοκίες μιας μεγάλης μερίδας πολιτών, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις έχουν αναφορά σ’ έναν προοδευτικό πόλο ,που θα αφήνει πίσω του το λαϊκισμό, το φιλελευθερισμό και τον κατ’ ευφημισμόν εκσυγχρονισμό.

Με σαφές σχέδιο, κατανοητό στους πολίτες , να μπορεί να γίνει δικό τους, ώστε να συμπαρασταθούν στην υλοποίησή του.

Για ένα κράτος χωρίς κρατισμό, που θα το υιοθετήσουν και οι εργαζόμενοι και οι πολίτες.

Για μια οικονομία με ευκαιρίες αλλά και κανόνες.

Για επιχειρηματικότητα με κοινωνική ευθύνη.

Για δίκαιο φορολογικό σύστημα και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Για την προστασία των ασθενέστερων ομάδων και την ένταξή τους στο κοινωνικό ιστό.

Για την προσπάθεια αλλαγής προς την ίδια κατεύθυνση της ίδιας της Ευρώπης.

Η Δημοκρατική Αριστερά απέδειξε με πράξεις ότι έχει την πολιτική βούληση αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη να υπερβάλλει του κομματικού υπέρ του εθνικού καθήκοντος και προχωρά στην υλοποίηση της πρότασης για τη δημιουργία πολιτικού πόλου, απέναντι στην τεχνητή προσπάθεια παγιοποίησης, ενός αποδεδειγμένα αποτυχημένου δικομματικού μοντέλου στη χώρα μας.

Ήδη, υπάρχουν πρωτοβουλίες με συναντήσεις προσώπων και φορέων, καθώς και εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΗΜΑΡ, η δε ανταπόκριση συμμετοχής σ’ αυτόν τον διάλογο και την προσπάθεια, είναι θετικότατη.

Κείμενα και επιστολές «ειλικρινούς αγωνίας» για το μέλλον της κεντροαριστεράς, που αποδεικνύεται ότι υποκρύπτουν ένα άλλο σχέδιο, δε συμβάλλουν στην προσπάθεια συμπόρευσης για ένα ενιαίο πολιτικό στόχο.

Ακόμη,πολιτικοί φορείς που το πρωί στηρίζουν φιλελεύθερες πολιτικές, δε γίνεται το βράδυ να ενστερνίζονται προσπάθειες για τη δημιουργία σοσιαλιστικού πόλου.

Το κάλεσμα για να διεκδικηθεί το μέλλον, πρέπει να αναλύει το παρελθόν για να υπηρετήσει σωστά το παρόν.

Γιάννης Αμοιρίδης

Γραμματέας Κ.Ο. ΔΗΜΑΡ

The post Μαζί Κεντροαριστερά-Σοσιαλίστες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα