Σταδιακή αποκόλληση της ΕΕ από τη Ρωσία και νέες πηγές ενέργειας προτείνει η Ρουμανία

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε σήμερα Παρασκευή πως «Η Gazprom και η Ρωσία είναι οι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί. Έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία στη δεκαετία του 1960, στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, λαμβάνουμε αέριο και πληρώνουμε γι’ αυτό, αλλά υπάρχει ανάγκη να διαφοροποιηθούν οι προμήθειες. Πρέπει να έχουμε μια εταιρική σχέση με τη Ρωσία,

αλλά πρέπει και να μειώσουμε την εξάρτησή μας».

Ανέφερε δε, ως εναλλακτικές πηγές τη Νορβηγία, την Αλγερία, το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου (TAP).

«Η δική μας παραγωγή είναι πολύ σημαντική» είπε ο κ. Έτινγκερ, επισημαίνοντας την ανάγκη μεγαλύτερης διασύνδεσης μεταξύ των αποθεμάτων φυσικού αερίου και των τεχνολογιών μεταφοράς φυσικού αερίου. Ο Επίτροπος υπογράμμισε ότι η Ρουμανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, δεδομένων των χερσαίων και θαλάσσιων πηγών φυσικού αερίου που διαθέτει.

«Είναι αναγκαίο να αποφευχθεί η εξάρτηση, καθώς και να εξασφαλισθεί η δική μας παραγωγή, από συμβατικές ή και μη συμβατικές πηγές» σημείωσε.

Ο κ. Έτινγκερ βρίσκεται από χθες στο Βουκουρέστι και σήμερα θα συμμετάσχει στη σύνοδο για τα ενεργειακά ζητήματα που διοργανώνεται στο κοινοβουλευτικό μέγαρο.

The post Σταδιακή αποκόλληση της ΕΕ από τη Ρωσία και νέες πηγές ενέργειας προτείνει η Ρουμανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα