Σαουδική Αραβία: Στους 87 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως οι θάνατοι από τον κοροναϊό Mers ανέρχονται σε 87, ενώ την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι η ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας πλήττονται περισσότερο από λοιμώξεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, έχουν εντοπιστεί 254 κρούσματα του κοροναϊού αναπνευστικού συνδρόμου Μέσης Ανατολής(MERS). Από αυτούς που προσβλήθηκαν, οι 93 έχουν πεθάνει, σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ. Από τη μεριά τους, οι σαουδαραβικές αρχές έχουν αναφέρει 299 κρούσματα, αν και για κάποια από

αυτά αναμένεται η τελική επιβεβαίωση.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε αιφνίδια από τα μέσα του Μαρτίου του 2014», δήλωσε ο Τάρικ Γιαζάρεβιτς, στέλεχος του ΠΟΥ στην Γενεύη, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Σαουδική Αραβία και τα γειτονικά της Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε έως και τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων ο ιός μεταδόθηκε μέσω της ανθρώπινης επαφής και αυτό συνέβη κυρίως μέσα σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, προσβάλλοντας εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ορισμένους ασθενείς.

Μερικά κρούσματα της νόσου εντοπίστηκαν επίσης, όπως και ένας θάνατος, στην Μέκκα, την ιερή πόλη που επισκέπτονται μουσουλμάνοι από όλον τον κόσμο.

Η σαουδαραβική κυβέρνηση απομάκρυνε αυτήν την εβδομάδα από τα καθήκοντά του τον υπουργό Υγείας και τον αντικατέστησε με τον Άντελ Φακέιχ, τον νυν υπουργό Εργασίας, ο οποίος ανέλαβε προσωρινά επικεφαλής του υπουργείου Υγείας.

The post Σαουδική Αραβία: Στους 87 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα