Στα πρόθυρα κατάρρευσης η ακτοπλοΐα

Το «καμπανάκι» έκρουσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

«Η κατάρρευση των ακτοπλοϊκών εταιριών και η διακοπή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στη χώρα μας είναι πλέον πολύ πιθανόν να συμβούν μέσα στη χρονιά, με δεδομένη τη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση των περισσότερων εταιρειών του κλάδου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΕΤΕ σε ανακοίνωσή του. Ο Σύνδεσμος

αποδίδει την κατάσταση αυτή στην «καθυστέρηση της αναμόρφωσης και του εξορθολογισμού του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών στη χώρα μας», που, όπως επισημαίνει, δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ακτοπλοΐα μέσα σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. «Επιπρόσθετα, οι οργανωμένες μειοψηφίες που επιμένουν να διατηρούν τα κεκτημένα τους, αδιαφορώντας για το κοινωνικό και οικονομικό κόστος αυτών, παραμένουν στο απυρόβλητο» προσθέτει.

Έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν, σοβαρά, με το θέμα της ακτοπλοΐας απευθύνουν και οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας (Hatta) και ζητούν τη λήψη αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή σύνδεση της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα