(πολυ) περιεργος διορισμος

15:34 17/9/2012 - Πηγή: Fimotro
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ
Σήμερα διορίστηκε η πρώτη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Βασιλική Λαζαράκου, στέλεχος της Ν.Δ, δικηγόρος στο επάγγελμα. Επειδή οι ιστοσελίδες και τα blogs που ασχολούνται με θέματα του Χρηματιστηρίου και της Kεφαλαιαγοράς...
ή δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να δημοσιεύσουν τα πραγματικά δεδομένα, εμείς που δεν έχουμε τέτοιες εξαρτήσεις, αναφέρουμε τα εξής:
1.Η κυρία νέα
Α’ Αντιπρόεδρος είναι δικηγόρος και εργαζόταν στο γραφείο Ζέπος.
2.Ο αδερφός της ήταν παλαιότερα διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τέως Υπουργού κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.
3.Η πρόσληψη έγινε διότι ο κύριος Μποτόπουλος, πρόεδρος της ΕΚ, γιος του τέως προέδρου του ΣτΕ, πολιτικός φίλος του κυρίου Ευ. Βενιζέλου, εισηγήθηκε οτι για τυπικούς λόγους οτι χρειάζεται Α’ Αντιπρόεδρος. Δεν έλαβε όμως υπόψη ότι η ΕΚ έχει διπλάσιο αριθμό προσωπικού και η Β’ Αντιπρόεδρος, διότι ήδη υπάρχει ένας και δεν χρειάζεται δεύτερος.
4.Η ΕΚ έχει 90 εκατομμύρια ετήσιο κόστος. Το ποσό αυτό πληρώνει η αγορά, δηλαδή οι χρηματιστηριακές εταιρίες, οι τράπεζες και οι εισηγμένες εταιρίες.
5.Εαν χρειαζόταν πρόσωπο στην ΕΚ έπρεπε να ήταν πρόσωπο για να κάνει αναδιοργάνωση και μείωση του κόστους και του αριθμού των υπαλλήλων.
6.Το προηγούμενο έτος (2011) η Τράπεζα της Ελλάδας είχε ζητήσει ελεγκτές απο την ΕΚ αλλά αυτοί αρνήθηκαν να μεταταγούν διότι οι αμοιβές στην ΤτΕ είναι χαμηλότερες των αμοιβών που λάμβαναν από την ΕΚ. Έστω και αν οι αμοιβές τους είναι χαμηλότερες αυτών που ελάμβαναν δύο χρόνια πριν.
7.Η άποψη ότι το οικονομικό επιτελείο ασχολείται μόνο με την εύρεση των 11,5 δις δεν είναι ορθή αφού βρήκε χρόνο να ελέγξει υποψηφίους και να υπογράψει τον διορισμό.
8.Εάν ήθελε να μειώσει το κόστος του Δημοσίου θα μπορούσε να μετατάξει έναν Δημόσιο Υπάλληλο.
9.Για επιπλέον στοιχεία διαβάστε αυτό το link από το bankingnews.gr (εδώ)...
Keywords
Τυχαία Θέματα