Πότε θα κλειδώσει το πακέτο μέτρων

Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί το κυβερνητικό επιτελείο να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ το συντομότερο δυνατό, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να επιθυμεί διακαώς να έχει έτοιμο το πλαίσιο, όχι μόνο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, όπου θα πρέπει να δώσει απτά δείγματα γραφής στους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά κι εν όψει της έκθεσης της τρόικας.

Κρίσιμη σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού και των δύο κυβερνητικών εταίρων, Ευάγγελου Βενιζέλου

και Φώτη Κουβέλη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, συγκεκριμένα Τετάρτη ή Πέμπτη, όπου και θα πρέπει να εγκριθεί το πολυσυζητημένο πακέτο μέτρων, καθώς όπως υποστηρίζουν πληροφορίες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, όσο παρατείνεται η συζήτηση για το πακέτο των μέτρων τόσο θα αυξάνονται οι αντιδράσεις των βουλευτών και θα εντείνεται ο εκνευρισμός στην ελληνική κοινωνία.

Το μέγαρο Μαξίμου θέλει το πακέτο να έχει κλειδώσει τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση να έχει ψηφισθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου για να αρχίσει η φάση της υλοποίησης. Και αυτό, διότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να πάει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στην τακτική σύνοδο του Eurogroup, στις 8 Οκτωβρίου, με το πακέτο των μέτρων ψηφισμένο.

Προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές, τα μέτρα θα κατατεθούν ως ενιαίο σχέδιο νόμου σε ένα άρθρο, αλλά είναι ακόμα ανοικτό εάν θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα