Σνόουντεν: Δεν υπάρχουν νόμιμα μέσα για την αντιμετώπιση των μαζικών παρακολουθήσεων

Η πρόκληση των μαζικών παρακολουθήσεων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με νόμιμα μέσα, ανέφερε ο Έντουαρντ Σνόουντεν στη συνεδρίαση της PACE που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, για το θέμα των μαζικών παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ, ο Σνόουντεν μίλησε μέσω βίντεο λινκ από τη Μόσχα.

Καταζητούμενος στις ΗΠΑ υπό την κατηγορία της

προδοσίας, ο Σνόουντεν ξεσήκωσε ένα διεθνές σκάνδαλο διαρρέοντας πέρσι απόρρητα έγραφα των κατασκοπευτικών προγραμμάτων της Αμερικανικής κυβέρνησης.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να βλάψω την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή τις διμερείς σχέσεις με άλλες χώρες . Το κίνητρό μου είναι να βελτιωθεί η κυβέρνηση, όχι να ανατραπεί», είπε ο Σνόουντεν.

Ο Σνόουντεν είπε στους ευρωβουλευτές ότι οποιοδήποτε ίχνος στο διαδίκτυο μπορεί να αναλυθεί και να αναζητηθεί με λίγη προσπάθεια.

Η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ταυτοποιήσει ένα πρόσωπο με μια συγκεκριμένη κοινωνική ή θρησκευτική ομάδα και να βρεθούν οι αλληλεπιδράσεις του με επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, η NSA μπορεί να κάνει λίστα με τις διευθύνσεις κατοικίας των ανθρώπων που ταιριάζουν με ορισμένα κριτήρια.

Ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν «εφιαλτικά σενάρια», όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε, για παράδειγμα , να συγκεντρώσει τα δακτυλικά αποτυπώματα κάθε γκέι ατόμου. Ωστόσο, μπορούν να ακολουθήσουν τους παραβάτες του νόμου, καθώς και εκείνους που είχαν την κακή τύχη να ακολουθήσουν μια λανθασμένη διαδρομή στο διαδίκτυο, όπως είπε .

Η NSA συγκέντρωσε «συγκεκριμένο σεξουαλικό υλικό εναντίον πολιτικών προσώπων για να βλάψει τη φήμη τους και να τους δυσφημίσει στο εσωτερικό των “κοινοτήτων” τους», σημείωσε. «Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου μορφή πολιτικής παρέμβασης που δεν πιστεύω ότι μπορεί να δει κανείς σε άλλα μέρη δυτικές κυβερνήσεις» υπογράμμισε . «Αλλά δεν υπάρχουν νομικά μέσα που να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις εν λόγω δραστηριότητες ή να επιβληθούν κυρώσεις», κατέληξε.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο η μαζική παρακολούθηση χρησιμοποιείται από την NSA , όπως και από τους εταίρους και τους αντιπάλους της , με στόχο την οικονομική κατασκοπεία.

«Η NSA με παράνομο τρόπο έχει θέσει σε κίνδυνο τις μεγαλύτερες στον κόσμο εγκαταστάσεις συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου SWIFT και Visa . Και στις εκθέσεις τους αναφέρουν ρητά ότι οι πληροφορίες είναι «άκρως προσωπική πληροφορία» συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων ότι «δεν αφορά τους στόχους μας», αποκάλυψε ο Σνόουντεν.

The post Σνόουντεν: Δεν υπάρχουν νόμιμα μέσα για την αντιμετώπιση των μαζικών παρακολουθήσεων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα