Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε η ουκρανική βουλή [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]

Για ακόμη μια φορά η ουκρανική Βουλή μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», καθώς άναψαν τα αίματα την ώρα που ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας Πετρ Σιμονένκο άρχισε να λέει πως οι βουλευτές θα έπρεπε να ακούσουν τα αιτήματα της ανατολικής Ουκρανίας, που ζητούν να γίνουν τα ρωσικά δεύτερη επίσημη γλώσσα, με αποτέλεσμα να πιαστούν κυριολεκτικά στα χέρια οι βουλευτές μεταξύ τους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σιμονένκο: «Τώρα υποστηρίζετε ότι οι διαδηλωτές

θέλουν την απόσχιση, ενώ έναν μήνα πριν τους ίδιους ανθρώπους που εισέβαλαν στα δημόσια κτήρια τους αποκαλούσατε πατριώτες!».

Τα λόγια αυτά ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος», αφού οργισμένοι βουλευτές από άλλο κόμμα πήγαν προς το βήμα και άρχισαν να τον σπρώχνουν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος, μπουνιές, κλωτσιές και πολύ ξύλο.

Όπως είναι φυσικό με την εξέλιξη αυτή ο προεδρεύων αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση, ωστόσο οι βουλευτές συνέχιζαν ακάθεκτοι να παίζουν ξύλο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οποιαδήποτε χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι μαχητές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια, θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει: «Ζητάμε την άμεση παύση κάθε στρατιωτικής προετοιμασίας, η οποία μπορεί να ενέχει τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου».

Δείτε το βίντεο:

The post Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε η ουκρανική βουλή [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ] appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα