Σε «κέντρο κράτησης μεταναστών» μετατρέπεται το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα»

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας σχετικά με την μετατροπή του νοσοκομείου Λοιμωδών σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν από το πρωί έξω από το νοσοκομείο διαμαρτυρόμενοι, και κατάφεραν να εμποδίσουν τις μπουλντόζες να εισέλθουν, αναφέρουν δημοσιεύματα. Αντίθετος σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης δηλώνει και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης έχει απευθύνει επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη,

κατηγορώντας τον για αιφνιδιαστικές κινήσεις και αθέτηση υποσχέσεων που οδηγούν στην υποβάθμιση της πόλης.

«Για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, αντί του πραγματικού του ρόλου που αφορά την υγεία των πολιτών, γίνεται αντικείμενο υποβάθμισης της περιοχής μας.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το νοσοκομείο στις 18:30, με κεντρικό σύνθημα «Κλείνουν νοσοκομεία – ανοίγουν φυλακές. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ήδη δρομολογηθεί το άνοιγμα δύο νέων «στρατοπέδων συγκέντρωσης» στη Δυτική Αθήνα. Το πρώτο στις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ επί της λεωφόρου Σχιστού στο Σκαραμαγκά, στο χώρο όπου στεγάζεται το «θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Παίδων» και το δεύτερο σε δύο κτίρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες. Το Σάββατο 5 Απριλίου στις 11:30 προγραμματίζεται διπλή αντιφασιστική πορεία: η πρώτη θα ξεκινήσει από την είσοδο του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) και η δεύτερη θα είναι μηχανοκίνητη από την είσοδο του ΨΝΑ – Δαφνί (προς Σκαραμαγκά και επιστροφή στο Χαϊδάρι).

The post Σε «κέντρο κράτησης μεταναστών» μετατρέπεται το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα