Σε ισχύ νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Σε ισχύ τέθηκε από χθες, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Στο δελτίο περιλαμβάνονται μειωμένες τιμές σε περίπου 1.150 σκευάσματα. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας κάνει λόγο για σωρεία λαθών και καλεί σε άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΦ, «αποτελούν

απειλή για τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι χωρίς ορθή τιμολόγηση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ορθός υπολογισμός των ασφαλιστικών τιμών και θα υπάρξει λανθασμένα μεγαλύτερη συμμετοχή από τους ασφαλισμένους στο πλαίσιο της θετικής λίστας φαρμάκων, που είναι το επόμενο μέτρο φαρμακευτικής πολιτικής από το οποίο αναμένονται σημαντικές εξοικονομήσεις για το 2013 και 2014».

Στις τιμές λιανικής του δελτίου έχει συμπεριληφθεί το ΦΠΑ 6,5%. Αυτό δεν συμβαίνει όμως και στις τιμές χονδρικής όπως και στις τιμές που αγοράζουν τα νοσοκομεία. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις περιοχές που ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ, τα σκευάσματα θα πωλούνται μειωμένα κατά 1,41%.

Σχετικά άρθρα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΦ: Επτά προτάσεις για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥΑναποτελεσματικά τα αντιβιοτικά για τον επίμονο βήχα
Keywords
Τυχαία Θέματα