Επιστολή του ΕΣΡ στο MEGA!

Tο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με επιστολή, ζητά εξηγήσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έπειτα από την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας εκ μέρους του σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα το κανάλι καλείται εντός δυο ημερών, να εξηγήσει γιατί αρνήθηκε να διαβαστεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου

καθώς και για τον τρόπο σχολιασμού τοθ θέματος.

Η σημερινή μέρα είναι ένα ακόμα επεισόδιο στον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ MEGA και ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες το MEGA, παρουσίασε ρεπορτάζ, όπου καταγράφηκε η σχετική με την κόντρα θέση του σταθμού η οποία συνοψίζεται στο: «Οι δημοσιογράφοι του MEGA δεν εκφοβίζονται». Μετά την προβολή του ρεπορτάζ στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος είπε ότι πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο ένα κόμμα δεν ζητά να παρεμβαίνει στα σχόλια των δημοσιογράφων.

Αμέσως μετά η απάντηση ήρθε μέσω Twitter. Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης απάντησε στο ρεπορτάζ του MEGA λέγοντας ότι «η επίθεση της ιδιοκτησίας του Μέγκα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι φοβίζει τους “ολιγάρχες”. Η επίθεση όχι μόνο δεν μας πτοεί, αλλά μας δυναμώνει».

Μάλιστα, νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική, υπήρχε ειδική αναφορά σε μεγολακαναλάρχες και μεγολακατασκευαστές που παραβιάζουν την συνταγματική νομιμότητα.

Ειδικότερα το κείμενο αναφέρει: «Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό». Αντίθετα, πρόκειται για μια από τις στιγμές κατά τις οποίες οι αμαρτωλές σχέσεις και οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι μεταξύ εγχώρια κεφαλαιοκρατίας και πολιτικής ελίτ της εξουσίας έρχονται στην επιφάνεια. Βεβαίως κανείς δεν δικαιούται να δηλώνει έκπληκτος. Οι σχέσεις και οι συναλλαγές αυτές δεν είναι καινούριες αλλά αντίθετα δομούν το ελληνικό σύστημα εξουσίας της μεταπολίτευσης σε κάθε του πτυχή: Μεγαλοκαναλάρχες και πτωχευμένοι μεγιστάνες των ΜΜΕ, εφοπλιστές, βιομήχανοι, έμποροι όπλων, μεγαλοκατασκευαστές προμηθευτές του Δημοσίου, πάσης φύσεως μικροί ή μεγάλοι καπιταλιστές είναι ταυτόχρονα προστάτες και προστατευόμενοι ενός πολιτικού συστήματος έτοιμου και ικανού για όλα, πρόθυμου να κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (που είναι και δικά του, αλλά συγκρούονται με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού) και να εγγυηθεί την επιβίωση τους στον διεθνή κεφαλαιακό ανταγωνισμό. Αυτό έκανε το πολιτικό σύστημα με την λυσσαλέα υποστήριξη της μνημονιακής πολιτικής, αυτό έκανε και με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στην πρώτη περίπτωση παραβιάζοντας ευθέως και εξακολουθητικά τη συνταγματική νομιμότητα και όχι μόνο, στη δεύτερη περίπτωση παραβιάζοντας εξόφθαλμα τον ίδιο τον ποινικό νόμο».

Επίσης χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη με την οποία του ζητάει να παρέμβει επειδή το MEGA δεν διάβασε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι απάντησε η ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Για πρώτη φορά, η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ -η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Έθνος» και έχει συμμετοχή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega- με ανακοίνωσή της παραδέχεται εμμέσως ότι υπάρχει εμπλοκή της οικογένειας Μπόμπολα στην λίστα Λαγκάρντ.
Η ύπαρξη λογαριασμών μελών της οικογένειας Μπόμπολα, και συγκεκριμένα των τέκνων του μεγαλοεκδότη Γιώργου Μπόμπολα, στην τράπεζα HSBC της Γενεύης είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο όταν το περιοδικό HOT DOC είχε δημοσιεύσει την αρχική λίστα Λαγκάρντ.

Στην απάντηση της εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ A.E» με τίτλο «Ψέματα και αλήθειες», η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου στην εφημερίδα «Έθνος» αναφέρεται:

«Το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανυπομονεί από τώρα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς, αναπαράγοντας μια απολύτως επικίνδυνη αντίληψη στην άσκηση πολιτικής. Σπεύδει έτσι να εκδώσει πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς να περιμένει καν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και όλες τις υπόλοιπες κρατικές αρχές να διερευνήσουν, να αποφανθούν και εντέλει να καταλογίσουν τις όποιες ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Σύντομα διά της νομίμου οδού θα λάβουν πεντακάθαρες και αποστομωτικές απαντήσεις.

Η στοχοποίηση της οικογένειας Μπόμπολα για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί μια πρωτοφανή μεθόδευση, καθώς, εάν και εφόσον απαιτηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις. Στις αρμόδιες αρχές όμως και όχι στα λαϊκά δικαστήρια που επιχειρείται να στηθούν. Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, εσκεμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά ότι δεν αποτελεί “έγκλημα” η διατήρηση λογαριασμών στο εξωτερικό, καθώς αυτό το ψέμα εξυπηρετεί τη γενικευμένη δημιουργία “ενόχων“».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα