Σε δημοπρασία η Harley του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Πάπας Φραγκίσκος πουλά τη μία από τις δύο μηχανές του μάρκας Harley Davidson, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η πώληση της μηχανής έχει φιλανθρωπικό σκοπό

Η 1.500 κυβικών μηχανή Harley-Davidson Dyna Super Glide, δόθηκε στον Πάπα τον Ιούνιο του 2013, μαζί με άλλη μία για να σηματοδοτήσει την 110η επέτειο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η μηχανή, που θα φέρει πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από

τον Πάπα, θα δημοπρατηθεί τον Φεβρουάριο από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams στο Παρίσι και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στο Caritas Roma, μία φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται για λογαριασμό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η Harley Davidson, που εκτιμάται στα 14.000 ευρώ, θα πωληθεί χωρίς αποθεματικό για τον οίκο δημοπρασιών, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, που θα πάνε τα χρήματα, ελπίζει να συγκεντρωθεί ένα αρκετά καλό ποσό για την ανακαίνιση ενός κτιρίου στη Ρώμη που θα προσφέρει τροφή και καταφύγιο σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους.

Η Harley Davidson έκανε δώρο στον ποντίφικα τον περασμένο Ιούνιο δύο μηχανές και ένα δερμάτινο μπουφάν, για τον εορτασμό της 110ης επετείου της εταιρείας της.

Τέσσερις ημέρες μετά, ο Πάπας ευλόγησε ένα πλήθος φανατικών θαυμαστών της Harley σε μια ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που πωλείται ένα παπικό όχημα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Για παράδειγμα, το 2005, ένα Volkswagen Golf που ανήκε στον Πάπα Βενέδικτο πουλήθηκε ανώνυμα στο eBay σε έναν Γερμανό.

Μάλιστα δε γνώριζε καν ποιος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και το διαπίστωσε έκπληκτος όταν είδε τα έγγραφα κυκλοφορίας του.

The post Σε δημοπρασία η Harley του Πάπα Φραγκίσκου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα