Παπαγεωργόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που με καταδίκασαν

Μετά την ολιγόωρη διακοπή, συνεχίστηκε η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο, για την οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος άρχισε με τη δήλωση

που είχε πει και κατά την εκφώνηση της ποινής πρωτόδικα, ότι δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που τον καταδίκασαν. Αθώος δήλωσε επίσης και ο Μιχάλης Λεμούσιας, ζητώντας από το δικαστήριο να του δώσει την ευκαιρία να το πράξει. Ο Παναγιώτης Σαξώνης έχοντας παραδεχθεί την ενοχή του πρωτοδίκως, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι διετέλεσε την πράξη για την οποία φυλακίσθηκε, ζήτησε συγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης για την πράξη του, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τον δικάσει με γνώμονα το ποσό που τελικά προέκυψε ότι υπεξαιρέθηκε από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια Αλέξης Κούγιας, πήρε το λόγο και επισήμανε ότι η πρωτόδικη απόφαση για τον πελάτη του ήταν άδικη και αβάσιμη, καθώς ο Παναγιώτης Σαξώνης υπεηξαιρούσε ποσά και πριν την ανάληψη της δημαρχίας από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί όπως ισχυρίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον Μιχάλη Λεμούσια αλλά και στον πρώην ταμία του δήμου Παναγιώτη Σαξώνη, τον μοναδικό που είχε ομολογήσει τις πράξεις του. Ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών είχαν επιβληθεί στους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι όμως αφέθηκαν -υπό όρους- ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

The post Παπαγεωργόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που με καταδίκασαν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα