Σαμαράς στο Bloomberg: Τα τρία πράγματα που με κρατούν άγρυπνο

Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο συνέντευξής του που δόθηκε στις 16 Απριλίου στο περιοδικό Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι εργασιομανής και σε κάποιες περιπτώσεις ζητά τον απόλυτο έλεγχο.

«Έχω ένα σύστημα ειδοποίησης: βλέπω στο ημερολόγιο τα πράγματα που πρέπει να κάνουν

οι υπουργοί. Αν δω ότι δεν τα έχουν κάνει, τους τηλεφωνώ και ζητώ εξηγήσεις ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να το κάνει κανείς αυτό. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε αυτή τη λογική σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία που του προκαλούν οι κοινωνικές εντάσεις που τροφοδοτούνται από την οικονομική κρίση, λέγοντας πως τρία πράγματα είναι αυτά που τον κρατούν άγρυπνο.

«Αυτά που με κρατούν άγρυπνο είναι η προάσπιση της δημοκρατίας, η μείωση της ανεργίας και ο πόλεμος του εξτρεμισμού. Είναι τρία πράγματα που μπορούν να σου χαρίσουν νύχτες αϋπνίας», σημείωσε με σκωπτικό ύφος ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η πρώτη μου αγωνία είναι η ρευστότητα. Είναι τρελό να έχεις επιχειρήσεις που μπορούν να πετύχουν αλλά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση» δήλωσε, ακόμα, ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του έστειλε μήνυμα σιγουριάς για το μέλλον, τονίζοντας πως «φτάσαμε στον πάτο του πηγαδιού και τώρα μπορούμε να πάμε μόνο προς τα πάνω».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους λέγοντας ότι υπολογίζει στο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι «θα τηρήσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας» που έγινε το 2012 για να μειώσουν το ελληνικό χρέος όταν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

The post Σαμαράς στο Bloomberg: Τα τρία πράγματα που με κρατούν άγρυπνο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα