Ρουμελιώτης: «Καλός» και «κακός» σαν θεατρίνοι, οι τροϊκανοί!

Του Γιάννη Ντάσκα

“Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ αθετούν την υπόσχεσή τους για διευθέτηση του οικονομικού προβλήματος τον ερχόμενο Απρίλη και θα μεταθέσουν τη διευθέτηση για μετά τις ευρωεκλογές. Αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ελλάδα γιατί δεν θα έχει χρόνο να βγει στις αγορές από την 1η Ιουνίου του 2014,δηλαδή στο προϋπολογισμένο δεύτερο εξάμηνο του 2014.”

Αυτή τη εκτίμηση διατύπωσε

σήμερα σε δηλώσεις του ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην Υπουργός Οικονομικών σε κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου ,ο κ. Παν. Ρουμελιώτης.

Όπως εξήγησε τον Απρίλιο η “Γιούροστατ” θα βεβαιώσει πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα. Αυτό αμέσως θα δώσει τη σκυτάλη στους Οίκους Αξιολόγησης ώστε να αναβαθμίσουν κατά ένα επίπεδο την Ελλάδα και αυτή η αναβάθμιση να τη βγάλει στις αγορές ώστε να μπει σε δρόμο ανάπτυξης και διευθέτησης του χρέους.

Όμως με πίεση της Γερμανίας ούτε το χρέος της Ελλάδας θα κουρευτεί, ούτε θα παραταθεί η εξυπηρέτηση του με μείωση επιτοκίων, ούτε θα μπουν στην αγορά περίπου 25 δις που πάνε προς τις Τράπεζες.

Αυτό γιατί η Γερμανία που θα έχει κυβέρνηση των δυο μεγάλων Κομμάτων δεν θέλει να εμφανιστεί ότι επωμίζεται ο γερμανικός προϋπολογισμός, άρα ο λαός, κι άλλα οικονομικά βάρη της Ελλάδας. “Μη παρασύρεστε. Πότε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τόμσεν παίζει την κακό, πότε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μορς και πότε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μαζούχ.

Προσυνεννούνται για να παγιδεύουν και τους Ελληνες συνομιλητές και τον ελληνικό λαό που παρακολουθεί” είπε ο κ. Ρουμελιώτης.

Παράλληλα τόνισε ότι το ΔΝΤ υπολόγιζε ότι με τα μέτρα που επέβαλε στην Ελλάδα η ανεργία θα πήγαινε το πολύ μέχρι 14% από το 11% που ήταν και η οικονομική ανάκαμψη θα έφτανε πιο γρήγορα.

“Κι όμως η ανεργία πήγε στο 30% η ανάκαμψη δεν θα έρθει πριν το 2020 και αυτή ακόμα πληρώνονται από ελληνικά χρήματα” είπε ο κ. Ρουμελιώτης.

Ο λόγος του έχει περισσότερη αξία γιατί έγραψε ένα βιβλίο αποκαλύπτοντας τα άθλια παρασκήνια συζητήσεων μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Αμερικανών για το ΔΝΤ παρά γιατί ο ίδιος είναι κάποιο καλό οικονομικό μυαλό για την Ελλάδα.

Στο βιβλίο του αποκάλυψε πως ο Γιωργάκης τα ‘λεγε κρυφά με τον Στρος Καν προκειμένου να βοηθήσει τον “Μπερμπάντη μέχρις ανωμαλίας” Γάλλο πολιτικό να “φάει” τον Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί το ανακάλυψε, έφαγε τον Στρος Καν και μαζί το Γιωργάκη με το περίφημο υβρεολόγιο στις Κάννες αλλά έφαγε και την Ελλάδα μαζί με τη Μέρκελ.

“Τώρα δεν μας εμπιστεύονται και διαβεβαιώσεις και αν τους δώσουμε ότι θα λάβουμε μέτρα σωστά για την οικονομία” είπε ο κ. Ρουμελιώτης. Παρέλειψε ως εύκολα εννοούμενο να πει ότι δεν μας εμπιστεύονται διότι πάντα βεβαιώναμε ότι θα σταματήσουμε να πληρώνουμε χιλιάδες μαϊμού συντάξεις και επιδόματα σε ανύπαρκτα πρόσωπα ,να δίνουμε επιδοτήσεις καλλιέργειας σε ανύπαρκτα χωράφια, να μην τρώμε δις σε ανύπαρκτα εργοστάσια και κάναμε το ακριβώς αντίθετο.

“Έφαγαν τεράστια ποσά στη Θράκη σε επενδύσεις εργοστασίων που ποτέ έγιναν, σε καλλιέργειες που ποτέ δεν έγιναν στα χωράφια” μας είπε χθες στην εκπομπή του Κώστα Ουίλς (ΑΡΤ,90,6) ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Μεταξύ αυτών μήπως είναι στους επενδυτές γης και δημοσιογραφάρα του ΜΕΓΚΑ; ρωτάμε εμείς και σύντομα θα επανέλθουμε…

The post Ρουμελιώτης: «Καλός» και «κακός» σαν θεατρίνοι, οι τροϊκανοί! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα