Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το χρέος την επόμενη δεκαετία για την Ελλάδα

Την πεποίθησή του ότι οι μεταρρυθμίσεις στρώνουν το δρόμο για ανάπτυξη, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια και ότι, «το χρέος θα είναι βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο Ρέγκλινγκ, που βρέθηκε στην Αθήνα

την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και Εcofin υποστηρίζει ότι η λιτότητα είναι μέσο για επιστροφή στην ανάπτυξη, διευκρινίζοντας ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι «ο ελληνικός πληθυσμός να κατανοήσει ότι αυτό δεν συμφωνήθηκε για να ικανοποιηθεί η τρόικα αλλά για να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία δημιουργώντας χώρο στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί. Θα είναι προς συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των νεότερων γενιών».

Επίσης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εξήγησε ότι «οι πρώιμοι οικονομικοί δείκτες όπως το κόστος ανά μονάδα εργασίας ή το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δείχνουν ότι η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες σε πρόγραμμα του EFSF ή του ESM βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Ξέρω όμως επίσης ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να κόβονται ή εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους δεν βλέπουν ακόμη πρόοδο. Ωστόσο η εμπειρία δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στρώνουν το δρόμο για ανάπτυξη».

Τέλος, όσον αφορά στις αγορές και την έξοδο της Ελλάδας σε αυτές σημείωσε:« Πρέπει οι Αρχές να αποφασίσουν την τιμή που είναι πρόθυμες να πληρώσουν. Το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων είναι σχεδόν 80% χαμηλότερο από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Παραμένει όμως ακριβό. Κάθε ομόλογο με τόσο υψηλά επιτόκια προσθέτει στο βάρος του χρέους».

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το χρέος την επόμενη δεκαετία για την Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα