Πρόσωπο με πρόσωπο Ομπάμα-Ρόμνει

Εκατομμύρια Αμερικανοί είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο πολιτικός αναλυτής του CNN, Ντέιβιντ Γκέργκεν αναφέρει ότι είναι ευρέως αποδεκτό ότι το αποψινό ντιμπέιτ είναι κρίσιμο για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, Μιτ Ρόμνεϊ.Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία για να ανατρέψει τις εκλογές.

Για

τον ο αμερικανό πρόεδρο ο Ντέιβιντ Γκέργκεν επισημαίνει «αυτό που είναι λιγότερο εμφανές είναι ότι το διακύβευμα είναι υψηλό και για τον Μπαράκ Ομπάμα, αυτή η τηλεοπτική αναμέτρηση μπορεί να έχει δυνατό αντίκτυπο για την ικανότητά του να κυβερνήσει για δεύτερη θητεία».

Ο Τζον Σάιντς, πολιτικός επιστήμονας του πανεπιστημίου George Washington, αλλά και άλλοι αναλυτές, αναφέρουν ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα έχει επηρεαστεί από τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, με εξαίρεση τις εκλογές του 1960, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση, και τις εκλογές του 2000.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προηγείται τρεις ποσοστιαίες μονάδες, έναντι του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του NBC News και της Wall Street Journal.Ο Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό 49% και ο Ρόμνεϊ 46%. Οι 3 μονάδες διαφορά είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος, όπως αναφέρουν οι δημοσκόποι.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του NBC και της Wall Street Journal, έδινε στον Ομπάμα 5 μονάδες διαφορά από τον Ρόμνεϊ, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωνε 50% έναντι 45% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα