Ο κόσμος των υπερηλίκων

Έρευνα του ΟΗΕ αναφέρει ότι ο αριθμός των  υπερηλίκων σ’ ολόκληρο τον κόσμο αυξάνεται και μάλιστα ταχύτατα. Όπως τονίζεται στην έκθεση, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, οι υπερήλικες του πλανήτη θα φτάσουν το ένα δισεκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας , που επικαλείται η Φωνή της Αμερικής, το 2000, για πρώτη φορά στην ιστορία, υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι άνω των 60 ετών στον πλανήτη, απ’ ότι παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ οι δημογράφοι προβλέπουν ότι μέχρι το 2050, ο αριθμός των υπερηλίκων θα είναι μεγαλύτερος απ΄ότι ο αριθμός

των παιδιών κάτω των 15 ετών. Επίσης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ο αριθμός των υπερηλίκων θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο, δηλαδή θα αυξηθούν κατά 200 εκατομμύρια μέσα σε μόλις 10 χρόνια.

Η νέα έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει ακόμη, ότι ενώ η τάση της αύξηση της μέσης ηλικίας των πληθυσμών αποτελεί επίτευγμα της ανθρωπότητας, παρουσιάζει παράλληλα και τεράστιες προκλήσεις για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα συνταξιοδοτικά συστήματα, καθώς επίσης και για την ζωτική καθημερινότητα των λαών και τις σχέσεις μεταξύ των διαφορετικών γενιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα