Ποινή φυλάκισης στον… “Μπάτμαν”

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, επεβλήθη στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπατατούδη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η καταδίκη του αφορούσε τη μη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 104.000 ευρώ που είχε βεβαιωθεί από τη ΔΟΥ ΦΑΕ

Θεσσαλονίκης και αφορούσε το έτος 2003, εποχή κατά την οποία διατελούσε καθήκοντα προέδρου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και ως “Μπάτμαν”, είχε καταδικαστεί ακόμη μια φορά στο παρελθόν. Η ποινή που του είχε επιβληθεί τότε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, προέβλεπε κάθειρξη 10 ετών, χωρίς να του δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, και αφορούσε την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 7,3 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος είχε διαφύγει στη Λιβύη, όπου συνελήφθη τελικά λίγους μήνες αργότερα όταν προσήλθε στις εκεί ελληνικές προξενικές αρχές για να εκδώσει διαβατήριο.

Πέρα από την υπόθεση της υπεξαίρεσης, η οποία εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν άλλες τέσσερις αποφάσεις με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε ποινές έως τριών χρόνων φυλάκισης για μη καταβολή εσόδων στο Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα