Περιφέρεια Αττικής: 10 εκατ. για 1.500 νέους εργαζόμενους

Ετήσιο πρόγραμμα επιδοτούμενων προσλήψεων 1.500 εργαζομένων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, με τους πόρους να προέρχονται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής, εκπονείται προς άμεση υλοποίηση, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι ωφελούμενοι προβλέπεται να είναι άνεργοι έως 29 ετών σε ειδικότητες και επαγγέλματα που πλήττονται

από την κρίση. Δικαιούχοι θα είναι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων, του ΟΑΕΔ και θα προϋποθέτει την υποχρέωση του εργοδότη να διατηρεί τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Αναλύοντας το πλάνο δράσης της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Σγουρός στάθηκε στα εξής σημεία:

- Τη συνεργασία με τους αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς όπως τα Επαγγελματικά, Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και εξειδικευμένα το φαινόμενο της ανεργίας και η προώθηση της επιχειρηματικότητας.

- Τη συνεργασία με επιστημονικούς φορείς εξειδικευμένους σε θέματα απασχόλησης όπως η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με πανεπιστημιακά ιδρύματα και με κρατικούς φορείς, όπως ο ΟΑΕΔ, για την εκπόνηση ενός έκτακτου σχεδίου για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Αττική. Απώτερος σκοπός είναι το έκτακτο σχέδιο να ληφθεί υπόψη στον επικείμενο καταμερισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

- Τη στήριξη και προώθηση, κατά το δυνατόν, των μεγάλων έργων ανάπτυξης και των επενδύσεων που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής, όπως οι διαγωνισμοί για το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης της χώρας, των 4 εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα