Σοκ!Σοβαρή τροπή στην απόπειρα δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πολύ σοβαρή τροπή πήρε η υπόθεση των υποκλοπών που είχε καταγγελθεί στο παρελθόν από την κυβέρνηση Καραμανλή με έμμεσες υποδείξεις προς την αμερικάνικη πρεσβεία της Αθήνας και το ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας του κ.Καραμανλή στη γνωστή υπόθεση κοντά στη Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.

Ο αρμόδιος ανακριτής που ερευνά τις υποθέσεις ζήτησε να συσχετισθούν

οι δυο υποθέσεις και να γίνει και για τις δυο ενιαία δικαστική έρευνα!

Αυτό το αίτημα στηρίζεται σε νέα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που είχε γίνει αθόρυβα και τα ευρήματα συσχετίστηκαν με καταθέσεις τόσο αρμόδιων πολιτικών προσώπων της εποχής ,όσο και από άλλα μη πολιτικά πρόσωπα που είχαν γνώση των υποθέσεων.

Η τροπή είναι εξαιρετικά σοβαρή, εάν βέβαια στοιχειοθετηθεί αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθούν και οι δύο είτε στο αρχείο ως μη βάσιμες,είτε στο αρχείο αγνώστων δραστών,αν δεν φτάσουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Όμως η τροπή δείχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο ανακριτής εκτιμά ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα είναι σοβαρά και πιθανόν οι δυο υποθέσεις συσχετίζονται.

Θυμίζουμε ότι για την απόπειρα της Νέας Μάκρης είχε γίνει γνωστό ότι Ρώσοι πράκτορες είχαν εντοπίσει παρακολουθήσεις των δρομολογίων του τότε (2005) πρωθυπουργού. Ελάχιστοι γνώριζαν τότε ότι ο πρώην πρωθυπουργός πήγαινε μυστικά,αιφνιδιαστικά και αρκετές φορές στη Μονή να προσευχηθεί.

Και όμως εντοπίσθηκαν-κατά τις τότε αποκαλύψεις- οργανωμένες παρακολουθήσεις από συγκεκριμένα αυτοκίνητα και προφανώς ο ανακριτής τα συσχέτισε με πρόσωπα,με τηλέφωνα με άρσεις απορρήτων για τις επικοινωνίες κλπ.

Η υπόθεση των υποκλοπών ήταν αυτή που είχαν καταγγείλει οι τότε υπουργοί κ.κ.Παπαληγούρας, Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος με το γνωστό σχεδιάγραμμα που περιέκλειε υπαινικτικά την αμερικάνικη πρεσβεία…

Η νέα τροπή δεν μπορεί παρά να σχετίζεται και με τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή και με τις σφοδρές πιέσεις των υπερδυνάμεων για τα ελληνικά πετρέλαια και το ελληνικό φυσικό αέριο…

Θεωρείται βέβαιο ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κάνει δεκτό το αίτημα του αρμόδιου τακτικού ανακριτή και θα συνδέσει τις δύο υποθέσει ώστε να γίνει κοινή ανάκριση. Τι θέμα όπως είναι αυτονόητο συνδέεται με την πολιτική του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη που προωθούσε τότε η κυβέρνηση Καραμανλή και προκάλεσε και προκαλεί ακόμα την έντονη φανερή αντίδραση των Αμερικανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα