Θ. Πελεγρίνης: «Δεν υπάρχει σταθερός προσανατολισμός για τα Ανώτατα Ιδρύματα»

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλάει αποκλειστικά στο «Π» για το «σχέδιο Αθηνά», καθώς και για την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από λεπτό σε λεπτό, μεταξύ των Πρυτάνεων.

«Ο στόχος του σχεδίου «Αθηνά» είναι θεμιτός. Υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα διασκορπισμένα με ένα τρόπο «ανορθόλογο». Το ζήτημα είναι πως το υπουργείο επιχείρησε να ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό», μας αναφέρει.

Συνεχίζει λέγοντας, «πολύ

φοβούμαι ότι δεν κυριάρχησαν κριτήρια επιστημονικά και κοινωνικά, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό. Οι παλινδρομήσεις που επέδειξε το υπουργείο από τη στιγμή που πρωτοανακοινώθηκε το σχέδιο «Αθηνά», έως την τελική φάση του, αποδεικνύει πως δεν υπάρχει σταθερός και βασικός προσανατολισμός στον «εξορθολογισμό» των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

Οι πρυτάνεις αναμένεται να συζητήσουν – μεταξύ άλλων – για τα οικονομικά των πανεπιστημίων, την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ιδρύματα και τις αρμοδιότητες των νέων συμβουλίων διοίκησης των πανεπιστημίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα