Πάταξη της φοροδιαφυγής προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2014-2015

Πάταξη της φοροδιαφυγής προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2014-2015, μετά από εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη. Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπονται εξοντωτικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις σε καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλώσεις ΦΠΑ, τιμολόγια, ακόμη και συνταγές γιατρών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που αναμένεται να φτάσουν τους 316.000 μέσα στο τρέχον έτος.

Τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από ελέγχους της εφορία, αναμένουν να βάλουν

στο ταμείο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων 50 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο, «χέρι» θα μπαίνει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 1000 ευρώ.

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών θα βρεθούν για μια ακόμη φορά οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες και συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας, μέσα στο 2014 αναμένεται να εισπραχθούν περίπου 2,2 δισ. ευρώ από μία δεξαμενή 53 δισ. ευρώ που θεωρούνται «παλαιά» χρέη, καθώς επίσης το 30% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που ανέρχονται συνολικά σε 9 δισ. Ευρώ.

The post Πάταξη της φοροδιαφυγής προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2014-2015 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα