''σκανδαλο με 11 εκατ. αδεια σπιτια στην ευρωπη''...

12:47 24/2/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΟΤΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian για τον αριθμό των άδειων σπιτιών που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη την ίδια στιγμή ...
που η οικονομική κρίση έχει "πετάξει" εκατομμύρια ανθρώπους στον δρόμο και έχει δημιουργήσει πολλούς άστεγους στην Γηραιά Ήπειρο.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian σοκάρει με το δημοσίευμα που παρουσιάζει 11 εκατ. σπίτια άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα στην
Ευρώπη ενώ είναι εκατομμύρια οι άνθρωποι που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης μένουν στον δρόμο ή σε διάφορα καταλύματα μόνο περιστασιακά. Ο αριθμός των αστέγων στην Ευρώπη υπολογίζεται σε 4,1 εκατομμύρια, ενώ την ίδια ώρα στην Ισπανία 3,4 εκατ. σπίτια είναι άδεια, 2 εκατ. σε Γαλλία και Ιταλία και 700.000 σπίτια στη Βρετανία αλλά και 1,8 εκατ.σπίτια μάταια περιμένουν ενοίκους στην Γερμανία.

Στην Ελλάδα τα άδεια σπίτια είναι 300.000, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα αφού κτίστηκαν πριν την οικονομική κρίση, το διάστημα 2007- 2008 και έμειναν αναξιοποίητα.

Ο Ντέιβιντ Αιρλαντ επικεφαλής της ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής οργάνωσης Empty Homes δηλώνει στην εφημερίδα: "Τα σπίτια έχουν χτιστεί για να ζουν άνθρωποι μέσα σ' αυτά, εάν αυτό δεν γίνεται κάτι σίγουρα πάει λάθος στην αγορά κατοικίας" πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι τα 11 εκατ. άδεια σπίτια στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι οι κατάλληλοι χώροι, αλλά είναι αρκετά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων.

Αλλά και ο Φρέεκ Σπάινγουιν, διευθυντής της FEANTSA, μίας οργάνωσης για τους άστεγους της Ευρώπης, δηλώνει ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος τα άδεια σπίτια στην Ευρώπη να μπουν στην αγορά κατοικίας το συντομότερο για να εξυπηρετηθούν οι άστεγοι της Γηραιάς Ηπείρου το πρόβλημα των οποίων διευρύνεται καθημερινά.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα