ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε νέα μέτρα

Την αποστασιοποίησή τους σπεύδουν να εκφράσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ σχετικά με τα σενάρια για νέα μέτρα, όπως αναφέρει η έκθεση του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Συγκεκριμένα, το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέτρο» και προσθέτει ότι «Η προώθηση των αναγκαίων

μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την εξάλειψη της σπάταλης στις κρατικές δαπάνες, είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε επίσης ότι «Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα», μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν είναι δεσμευτικές οι εκθέσεις. Δεσμευτική είναι η δανειακή σύμβαση», είπε για να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να καταγραφούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους. Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων, όπως έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα