Oι τράπεζες “φουλάρουν” για την ανακεφαλαιοποίηση

Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση 9,2 δις Ευρώ προς την Ελληνική Οικονομία έρχεται να συμπληρώσει την απόφαση του ΔΝΤ για την εκταμίευση δύο δόσεων ύψους 3 ,3 δις Ευρώ και να αποδείξει ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είναι τώρα η στιγμή να αποδείξει και η Ελλάδα ότι πιστεύει στην δική

της ΕΥΡΩ-παϊκή προοπτική.

Από τα 12,5 δις Ευρώ των δόσεων τα 7,2 δις θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Ξεκινά η πρώτη φάση της ανακεφαλαιοποίησής τους. Πρώτη η ALPHA BANK ξεκινά τον δύσκολο αυτό Μαραθώνιο και ακολουθεί αμέσως η Τρ. ΠΕΡΑΙΩΣ.

Σήμερα, πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις μετόχων της Αlpha και της Τρ. Πειραιώς με αντικείμενο την έκδοση των CoCos που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το ύψος της απαιτούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τους.

Οι αυξήσεις κεφαλαίου για την Alpha και την Τρ. Πειραιώς έχουν χρονικό ορίζοντα τον επόμενο Απρίλιο. Δεν έχει ορισθεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα για την Εθνική με την EUROBANK αφού μεσολαβεί η δημόσια πρόταση της Εθνικής προς τους μετόχους της Eurobank. Όλα δείχνουν πως η Εθνική θα τολμήσει την αύξηση κεφαλαίου της μετά το καλοκαίρι του 2013.

Πηγή: http://www.toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα